torsdag 24 februari 2011

Postkodlureriet

Jag vann 300 spänn på postkodlotteriet förra veckan. Kul!

Idag blev jag uppringd av samma lotteri. Kul?

Nej, inte ett enda dugg.
Tjejen som ringde ville sälja en lott till, eller fler. Argumentet hon använde var att mitt postnummerområde skulle ha större chans att bli vinnare i grannyran i april.

Lockande? Tja om man är dum i huvudet!

Alltså, ju fler i ett postnummerområde som köper lott, desto större chans att vi blir dragna!

Vid näsan, skulle jag gissa!

Hur tänkte de här? Inte ett ord om saken på deras hemsida.
Dock kan man läsa att hela 29% av lotteriets omsättning går till välgörenhet.

(Med omsättning avses ett företags totala försäljning under en viss period. Vanligen uttrycks omsättningen i kronor men den kan även anges i antal, kg. liter etc. Inom redovisning avses med årsomsättning omsättningen i kronor exklusive moms under ett räkenskapsår.)

768 miljoner går till välgörenhet. 29%!

Inte undra på att hon hemskt gärna ville få mig att köpa fler lotter. Inte undra på att hon inte svarade på frågor utan lät som en papegoja.

Hur i hela jävla helvete kan man hävda att mitt postnummer har större chans att vinna om vi har fler lotter? Vad fan är det för lotteri?

Markattan, tackade för övrigt nej

Så håller du dig frisk! Vi har (d)underkuren!

Man tager:

Fram sin juicepress samt
En skalad apelsin
En, ev skalad, åtminstone rengjord, morot
En, ev skalad, åtminstone rengjord, rödbeta
En skalad, absolut, kvarts gul lök
Två vitlöksklyftor, ja skalade

Släng ner i pressen och kör.
Gör rent maskinen bums, ety den blir tråkig annars!

Drick detta dunder.
Gå till sängs i tid, nattsudd ökar känslan av dålighet.
Vakna, pigg och nyter, utan allt för besvärande förkylning.

Markattan, din husläkare i natten

onsdag 23 februari 2011

Trött på minus

Nä, vad säger ni?
Ska vi ta och ge fan i att frysa mer nu?

Markattan

torsdag 17 februari 2011

Hitlockade juggen hälsar och tackar

Som vi höll, och som det lyckades!

inte för att det är vår förtjänst, det handlar om kontakter och kompetens!
Men ni anar inte hur stolt den här familjeförsörjaren är idag. Stolt för att vara tillbaka i grottekvarnen, ha en månatlig ersättning, uppleva ert stöd, och för att han äntligen kan se sina barn i ögonen, ge sin fru "det lilla extra"

Men... Nu står jag ju där igen, saknar en fantastisk människa, måste släppa taget, glädjas och sakna, mycket!

Åh vad jag älskar mitt jobb även när det innebär att mista.
Eller, när det innebär att mista! För det är ju det mitt jobb går ut på.

Markattan, glad och?
... Glad, söta farbröder går det ju tretton på dussinet!

tisdag 15 februari 2011

Håll tummarna för en som kom hit och hjälpte till att bygga vårt land.

Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag började nuvarande jobb för två år sen, lite drygt. Den sjunde januari 2009 påbörjade jag en praktik eller arbetsprövning som det hette då. Sen dess har jag legat i selen, fått anställning, skapat nya arbetsuppgifter och fått större ansvarsområden.

Nu står jag mitt i den sk skiten, eller stormens öga eller bättre uttryckt, är en del av en oftast väl fungerande verksamhet. Och som jag älskar det. För det mesta!

För några veckor sen hade jag det stora nöjet att träffa ett gäng äldre arbetssökande, invandrade herrar. De har uppnått den där åldern när man inte längre tror sig ha något att erbjuda arbetsmarknaden. De har lutat sig tillbaka, accepterat och letar efter annat än jobb som ger mening i livet. De har insikter, erfarenheter och är hyfsat inställda på fortsatt arbetslöshet i väntan på pension. Och de är så söta. Gillar att snicksnacka, skoja och försöker hänga med men utan prestige. De flabbar rått åt sina egna tillkortakommanden och oförmågor.

Jag anar en svärta, en stolthet och en förvärvad insikt i att "det kunde vara faan så mycket värre." Erfarenheter långt bortom arbetslöshet, sjukdom och ålder

En av de här herrarna sökte upp mig idag, lät meddela att han inte kan komma på avtalat möte imorgon, för han har blivit kallad på anställningsintervju. Företaget han jobbat på i många år har äntligen kommit på fötter efter krisen och behöver folk. Om allt går vägen har den här fantastiska mannen jobb inom en vecka och jag får rätt.

Nu håller vi tummarna hårt för en av dem vi raggade upp, lovade guld och gröna skogar på sextiotalet, gjorde oss av med när krisen kom och sen anklagade för ålderdom.

Håll hårt och ge en "importerad gammal jugge" hoppet åter. För tusan, det räcker att se strålglansen i ögonen, den sträckta ryggen för att ge allt i det här tumhållandet.

Återkommer snarast med rapport!

Markattan, arbetar och gläds

söndag 13 februari 2011

Presenten,

I markattehemmet brukar hemkommande familjemedlemmar hojta HALLÅÅÅ när de träder innanför dörren. Så gör inte jag eftersom jag tänker mig att någon kan ha tagit sig en liten lur efter jobbet, eller så. Det brukar resultera i att hemmavarande person/er hojtar till mig när jag står i farstun.

Inte så i torsdags, det var knäpptyst, så där så att man anar ugglor. Jag hängde av mig och fick på mig tofflorna och tassade in mot husets kärna, arbetsrummet med fina kaminen och sköna fåtöljerna.
Två tindrande pojkar, Söta halvan och bonuspojken alltså, hade tänt levande ljus, hällt upp rosa bubbel med frysta björnbär i vackra glasen. På bordet låg snyggaste paketet någonsin.

Till mig. Oj vad nervös jag blev... Av outgrundlig anledning.i paketet låg en "padda" eller iPad som vanligt folk säger. Söta halvan tyckte allt att jag skulle ha en sådan utan att jag känt behovet. Det har han tyckt ända sen han råkade ha sönder min tuschpad på minidatorn jag köpte för några år sedan.....

Och tänk va, på bara några dagar kan jag bli helt beroende av en sån här goding. Jag älskar den, lätt att använda, lätt att bära med sig och full med bra och alldeles "nödvändiga" prylar.

Vilken fantastisk man jag har, jag älskar honom också!

Markattan

fredag 11 februari 2011

Paddan

Jag fick en iPad igår!

Dyr sak..

Because i am worth it, liksom

Och ni anar inte hur romantiskt det var...

Markattan, återkommer med detaljerna när jag lärt mig hur den här paddan funkar

tisdag 8 februari 2011

Skillnad på skit och pannkaka

När en och annan gör bort sig, vilket ju händer de flesta av oss någon gång, så ber man om ursäkt, samlar ihop sig och går vidare.

Eller hur?

Tar man sig en rejäl bläcka, blandat med tabletter, och drabbas av "snedfylla" får man ju för det mesta skylla sig själv.

Eller hur?

Inte fan har man rätt att "ta time out" och sjukskriva sig.

Eller hur?

I dessa tider borde det ju vara helt omöjljgt att sjukskriva sig för slika tilltag.

Eller hur?

Villiam Petzäll, SD-killen som sitter i riksdagen, han från Borås..., har valt att ta sig en bläcka, fick en sk snedfylla, hämtades av polisen, och gör nu avbön, tar time out OCH sjukskriver sig..

Ok! Fine...

Är det någon som hört Alliansen reagera, de där som förespråkar arbetslinjen? Tycker de verkligen att överkonsumtion av alkohol, tabletter, vandalisering av fd flickväns lägenhet är skäl för sjukskrivning?

Då har jag ett hett tips till alla de som är eller riskerar att bli utförsäkrade!

Sup skallen i bitar, gärna hos ett ex, kombinera med tabletter och slå en lägenhet sönder och samman. Se till att bli hämtad av polis, satt i fyllecell och gråt ut i pressen.
Då kanske försäkringskassan slutar jävlas med dig...

Vad faan är det här? Hur i hela friden kan den där gaphalsen, arbetslinjeförespråkande centerledaren hålla tyst nu? Var är Björklund med sitt mässande? Alfons? Har han satt i halsen och är oförmögen att fördöma?

Markattan, mycket förbryllad och trött!