lördag 1 januari 2011

God fortsättning, kanske

Imorse när jag vaknade hördes rinnande vatten i huset. Hm, är det någon som duschar i källaren? Har någon satt på en tvätt? Glömt att stänga av en kran eller kanske tryckt spolknappen snett på toaletten?

Ivrig som en iller kvistade jag runt i huset i jakt på det rinnande vattnet och hittade en mycket trasig duscharmatur i källaren. Vattnet sprutade rakt in i kaklet och höll så när på att översvämma hela källaren. Snabbt som tusan fick vi stänga av vattenförsörjningen i huset, tyvärr hela huset, för att sen leta reda på en rörmokare med nyårsjour...

Det gick väl och nu kan vi använda samtliga kranar igen. Hur det än är, är man van vid rinnande vatten så är det lite jobbigt utan.

Nästa görande blev en tur ut till garaget där en fin snöhög, eller snarare ishög väntade på att spettas bort. I vanlig ordning faller all snö som legat på plåttaket rakt ner framför garagedörrarna så fort det blir töväder, vilket inträffade lagom till tolvslaget igår. Med andra ord får någon ta sig an att "skotta" bort nedfallen snö för att bilen ska kunna användas.

Vet inte om det var så bra att den med lunginflammation gjorde jobbet men nu är det fixat och jag får vila mig en smula. Välbehövligt säger såväl kropp som Markattan.

Kaminerna har gått varma dygnet runt här i flera veckor. Temperaturen har legat på stadiga
-20 grader och när det nu inte är mer än nollgradigt är det skönt att lätta lite på scarf, tröja och tjocksockarna. Märkligt att man vänjer sig vid att gå påpaltad så till den milda grad att det är svårt att klä sig när det plötsligt inte behövs miljoner lager. Men jag ser den lättklädda framtiden an med tillförsikt. Vi lär ju ha en lång tid framför oss att träna på den saken.

Och på tal om det, nu börjar torptankarna bli svåra att hålla borta. Gudars vad vi längtar till våren när det är dags att ta stället i besittning. Oj vilka planer vi smider, allt från sovloft på vinden till skira spetsgardiner och klätterväxtplantering.

Jaha det var en lite lägesrapport från mig. Nu ska det ätas rester från nyårsaftonen, fläskfilé på äppelbädd med rödvinssås och lite sallad. Jättegott!

Ha det gott så hörs vi vad det lider, säkert inte så snart men det har du ju vant dig vid vid det här laget.... :-)

Markattan

4 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Närbo håller redan på att prata om visiter som ska avläggas i torpet, svampar som ska plockas och sånt!

Jag, Lobelia sa...

Nähädu, det har jag inte alls vant mig vid. Men respekterar det. Önskar dig en god fortsättning utan fler vattenincidenter..

M. sa...

Nämen, låter jobbigt. Usch!

Men som jag brukar säga: The only way is UP!

Du ska veta att det går fortare än du tror, det där med våren. Vänta ska du få se...

markattan sa...

Hej the real markattan! :)

Sent omsider kommer jag kanske m en lösning... Om jag undertecknar m mitt namn, gör det det lättare?

Och ett STORT GRATTIS till din bedrift!! 25(?) kg på 6 månader är ju helt fantastiskt!!!

Hoppas du kommer att ha en underbar dag!

/Katja aka markattans