söndag 1 augusti 2010

Mångfald

Jag hänger lite på Sverigedemokraternas sida för att hålla mig uppdaterad på dumheterna. Nyss till exempel läste jag om hur de tänker låta Sverige förbli svenskt.

Bland annat skriver de så här:

"Vi vill därför helt avveckla de skattefinansierade anslagen till de verksamheter som syftar till att befrämja den mångkulturella samhällsordningen liksom till de kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera. "

Man kan ju ha många åsikter om konst, en del är bra konstigt, annat upprörande, somligt vackert. Men tusan vet om jag är beredd att vara den som talar om vilken sorts konst vi ska tillåta och finansiera med skattemedel. Var drar man gränsen liksom?

Sverigedemokraterna skriver:

"I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer. I dagens Sverige går en alltför stor del av det skattefinansierade kulturstödet till mångkulturella, destruktiva och elitistiska kulturyttringar."

Jamen så bra, då blir det ju enklare att sålla. Allt som är svenskt är bra, resten ska vi alls inte befatta oss med. Skönt när "eliten" tar bladet från munnen och berättar hur de tänker sig Vårt Sverige om de skulle råka få makten. Det blir liksom lite lättare att fatta beslut om vilket parti som inte får min röst.

Mångfald måste ju vara betydligt bättre än enfald!

Markattan

11 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ner all skattefinansierad konst/kultur med mera tack.

Markattan sa...

Varför då Anonym? Är inte kultur viktig och något som utvecklar oss människor? Ska endast de med pengar kunna skapa?

Markattan

Stefan Jarl sa...

Enfald är inte motsatsen till mångfald utan betyder dumhet. Majoritetskultur kan vara rätt trevligt titta bara på Thailand.Tror dom flesta svenskar vill ha någon form av majoritetskultur.Vilket vi till stor del har även om mycket kommer från kontinenten är det en europeisk majoritetskultur. Det är därför det uppstår segregering då människor långt från denna kulturkrets tillåts invandra och därmed inte kan tas upp i den eller vill tillhöra den. Man bor och umgås med människor som inte tillhör den och känner sig inte som en del av det svenska samhället.

Markattan sa...

Jag har inte påstått att det föreligger ett motsatsförhållande vad gäller mångfald och enfald. Däremot är det dumheter att påstå att våra svenska kulturyttringar hämmas av mångfald. Alltså mångfald är bättre och argumentationen som SD ägnar sig åt är enfaldig.

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Heja, heja Markattan, kör så det ryker.

Singelmamman sa...

Tack för att du lyfter upp och förklarar SDs politik. Att de själva påstår att de inte är rasistiska är ju skrattretande. Det svenska kulturarvet lever i allra högsta grad och många nya svenskar lyfter själva upp svenska kulturyttringar. Men vi måste, tvärtom vad SD skriver, bli mycket, mycket bättre på att släppa in och ta till oss alla som flyttar/flyr hit. Och det gör vi mycket bättre om vi lyfter fram de nyinflyttades kulturer. Och vad som är vackert eller ens konst, det ska ingen bestämma än jag. För det är ju knappast så att jag alltid vill se samma sak som alla mina grannar.

Kort sagt. heja Markattan!

Markattan sa...

Dht och Singel, tackar för hejandet. Det är precis som du skriver Singelmamman, viktigt att lyfta fram andras kulturer. Då får man plats, blir sedd och bekräftad. Ett sätt att sätta stopp på utanförskapet som bara kan leda till frustration och oansvar...

Markattan

Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jag, Lobelia sa...

Skönt att ha dig tillbaka i gammal god form! Och att du rotar fram en massa tjafs och lyfter upp det till granskning.
Vad är t ex 'elitistisk kultur'? Vem bestämmer? Folkdans lär ju gå bort, bara eliten har råd att köpa folkdräkt för flera tusen.
Jag tycker det låter som det enda som blir kvar är de gröna Lisebergs-kaninerna, och då är vi inne på det riktigt imbicilla.
Och så har vi ju den fina jultraditionen att äta sill och snapsa oss vettlösa, den fina påsktraditionen att äta sill och snapsa oss vettlösa, och framför allt den helt unika midsommartraditionen att äta mängder av sill och supa oss galaktiskt vettlösa. Måtte svenska folket ha förmåga att skrapa på den glossade ytan och se vad som egentligen finns bakom.

Jag, Lobelia sa...

Ve o fasa! Jag stavade fel till 'imbecill'. Nästan i klass med att stava fel till 'professionell' i en platsansökan... Får skylla på semestern, men det svider hårt i en språkpedant... ;)

nillas liv på pinnen sa...

OM SD fick som de ville skulle tiden, och med den all utveckling, stoppas. Det har aldrig hänt förut under människans ca en miljon år långa existens, men det är ju intressant med udda ambitioner! Haha.