tisdag 15 februari 2011

Håll tummarna för en som kom hit och hjälpte till att bygga vårt land.

Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag började nuvarande jobb för två år sen, lite drygt. Den sjunde januari 2009 påbörjade jag en praktik eller arbetsprövning som det hette då. Sen dess har jag legat i selen, fått anställning, skapat nya arbetsuppgifter och fått större ansvarsområden.

Nu står jag mitt i den sk skiten, eller stormens öga eller bättre uttryckt, är en del av en oftast väl fungerande verksamhet. Och som jag älskar det. För det mesta!

För några veckor sen hade jag det stora nöjet att träffa ett gäng äldre arbetssökande, invandrade herrar. De har uppnått den där åldern när man inte längre tror sig ha något att erbjuda arbetsmarknaden. De har lutat sig tillbaka, accepterat och letar efter annat än jobb som ger mening i livet. De har insikter, erfarenheter och är hyfsat inställda på fortsatt arbetslöshet i väntan på pension. Och de är så söta. Gillar att snicksnacka, skoja och försöker hänga med men utan prestige. De flabbar rått åt sina egna tillkortakommanden och oförmågor.

Jag anar en svärta, en stolthet och en förvärvad insikt i att "det kunde vara faan så mycket värre." Erfarenheter långt bortom arbetslöshet, sjukdom och ålder

En av de här herrarna sökte upp mig idag, lät meddela att han inte kan komma på avtalat möte imorgon, för han har blivit kallad på anställningsintervju. Företaget han jobbat på i många år har äntligen kommit på fötter efter krisen och behöver folk. Om allt går vägen har den här fantastiska mannen jobb inom en vecka och jag får rätt.

Nu håller vi tummarna hårt för en av dem vi raggade upp, lovade guld och gröna skogar på sextiotalet, gjorde oss av med när krisen kom och sen anklagade för ålderdom.

Håll hårt och ge en "importerad gammal jugge" hoppet åter. För tusan, det räcker att se strålglansen i ögonen, den sträckta ryggen för att ge allt i det här tumhållandet.

Återkommer snarast med rapport!

Markattan, arbetar och gläds

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Her krysser vi fingre og tær for at det skal gå i boks!

Singelmamman sa...

Håller tummarna.

Den hemska tvillingen sa...

Håller tummarna så de blir blå och det kan du hälsa den gamla juggen. Jag tror på honom jag!

Markattan sa...

:-) nu blir Markattan glad

M. sa...

Såklart man håller tummarna! Stenhårt, jajamen!

Markattan sa...

Tack M

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

En till med blå tummar!

Jag, Lobelia sa...

Och ytterligare en. Aldrig har väl tumhållande känts så angeläget.

Markattan sa...

Och hurra, en till av våra hitlockade trotjänare har äntligen fått jobb!

Vår vän från annatland hälsar och tackar.

Markattan

Cina sa...

Nu skulle jag ju skriva att jag också håller tummarna och läser att det ordnat sig. Så himla roligt!