lördag 24 oktober 2009

Bor in mig
Jag håller som bäst på med att anpassa mig i min nya härliga miljö. Grönt är det förvisso men det känns ju mest hemtamt så.

Återigen vill jag tacka både Ännelaij och Den hemska tvillingen för all hjälp med iordningställandet av nya bloggen. Utan dem hade jag i dag suttit här och gnisslat gaddar och svurit ve och förbannelse över hur svårt allt är. Fast det är det ju egentligen inte när man tittar närmare på saken. Nog om detta nu.

Veckan har varit otroligt intensiv med spring hela dagarna. Vi gör bra ifrån oss på jobbet och det innebär mer arbete då kunden, läs Af, köper fler platser av oss. Det är ju jätteroligt men tusan vad man får ligga i för att allt ska klaffa. I torsdags eftermiddag upptäckte vi dessutom att bokningssystemet som hjälper oss att ha koll på när folk ska komma, hur många och vart de ska, hade brakat ihop, och det blev ju inte saken bättre av. Då gäller det att kunna improvisera och hålla tungan rätt i mun. Allt gick bra och vi som höll alla bollar i luften fick stort tack av chefen. Det känns ju bra, men tusan vet om det där inte är en strategi också, beröm när saker har hanterats fast det är snudd på kaos, leder väl ofta till att belastningen ökar på sikt. Chefen vet ju vilken kapacitet vi ligger inne med så att säga.

Efter den här veckan känns det därför extra skönt med några dagar ledigt. För en gångs skull kunde jag dessutom sova lite längre och klev inte ur bingen förrän halv åtta. Härligt. Sen var jag snäll mot Söta halvan som låg kvar och trynade en stund. Bar in ved och tände en brasa i fina kaminen som står i sovrummet. Det är lyxigt att ligga under täcket, varm och go, och lyssna på brasan, känna värmen sprida sig i rummet och snart kan man dra några timmerstockar till.

Den där snällheten fick jag igen när vi gav oss åstad för att kolla in jackbeståndet i affärerna. Hade fått för mig att jag skulle ha en längre, varmare kapuschongförsedd historia nu till vintern. Hittade inget jag tyckte var snyggt eller prisvärt till en början men Söta halvan nosade upp en duffel och en snygg sjal, så nu är man välekiperad. Dock gäller det att vara ordentlig och hänga in sina kläder i en klädpåse, annars har man snart både Ramses, Miriam och Hermes med sig i form av päls. Herreminje vad det flyger långa katthår överallt. Klädpåsarna får hänga med tills vi bygger om hallen och det hinner vi förhoppningsvis med under hösten.

Vi tänker oss att slå ut en vägg och utnyttja en större klädkammare så att vår hall blir något större och lättare att vistas i. Nu får man stå på led om det är fler än en som ska in eller ut. Värst mycket plats för kläder och skor finns det inte heller, så ett större utrymme kommer att bli ett lyft. En sak är dock säker, vi ska ha ett skåp av något slag så att vi slipper ha en massa kattpäls i skorna och på kläderna. Ett hermetiskt tillslutet skåp alltså, förslag mottages tacksamt.

Nu puttrar den franska löksoppan på spisen, kaminerna värmer gott i regnrusket och snart blir det spabad. Det är åtminstone vad jag vill, Söta halvan kanske föredrar en bastu och då tror jag att jag står över. Dock finns det inget som hindrar att man slår sig ner i den fina korgstolen, tänder lite värmeljus och läser en god bok.

Ikväll blir det inte mycket gjort, kanske glanar vi på någon film, får lite ost och vin samt somnar sött i det, så dags, medelhavsvarma sovrummet relativt tidigt. Tur att man kan öppna ett fönster och få in lite frisk luft före sänggåendet annars storknar en klimakterimarkatta alldeles.

Jag hoppas att du får en trevlig lördagskväll du med.

Markattan

8 kommentarer:

Ännelaij sa...

Det låter som du haft det fullt upp med både arbete och inköp samt planerande av garderob.
tyvärr har jag inget tips om någon hermetiskt tillsluten förvaringsplats.
Eller kanske en frysbox då?
Fast...nääe...näe..NEJ!
Det blir inget bra.

Hoppas någon annan kan tipsa dig om något bättre.
Ha det bra
/A

Den hemska tvillingen sa...

Å det där blir bra när ni fått till det. Inte behövs någon hermetiskt tillsluten garderob. Och för övrigt finns ju sånna där klisterrullar att ta bort katthår och annat böös med.

Markattan sa...

Ännelaij, fullt upp var ordet. Jag springer som ett skållat troll och försöker fixa till verksamheten så att den funkar, och det ordnar sig för det mesta.

Dht, klisterrullar är ju så trist. Bättre med något slags skåp då, tror jag. Men bra blir det när det är färdigt.

Markattan

Jag, Lobelia sa...

Å vad skönt att du är där lilla Markattan och att du inte kunde hålla fingrarna från tangentbordet sådär värst länge!!! Hoppas du har en njutningsfylld mys-söndag!

Den hemska tvillingen sa...

Oj oj, vad jag sliter. Markattan borde vara här och hjälpa mig, du är ju van att klänga och klättra. En ängels tålamod har du ju också....

Speja sa...

Jag är alldeles övertygad om att din lördagskväll blev finfin, själv låg jag med en varmvattenflaska över örat för det värkte - ända ner i halsen. Vad är detta? Jag har aldrig öronvärk eller käkvärk. Fast jag ska inte gnälla, allt sådant där brukar vara övergående på mig.

Förstår förresten inte heller varför de flesta hallar är så små? Här hade vi en pytteliten hall tidigare med fyra (!) dörrar. Det var så eländigt att vi valde att ta bort en liten gästtoalett som låg i anslutning och göra hallen större. Något av det bästa vi gjort faktiskt.
Ha det fint!
Speja

Linda sa...

Tack för titten o kommentaren, hoppas du börjat känna dig som hemma bland trädkronorna. Även om det börjar blo lite glest mellan löven =)
Har inte ens börjat fundera på allvar ang förlåtande när det kommer till de mina än. Men fick en tankeställare iaf.
Önskar er en fortsatt trevlig kväll

Lotta sa...

Det där med katthåren känner jag allt igen. Även fast jag bara har en katt. Misstänker att katthår på något sätt förökar sig. Och hur kommer de ner i mina kökslådor?

Hoppas du hade en trevlig kväll!