torsdag 17 december 2009

Bistert liksom

Ok, 12,3 grader inomhus vid hemkomst. Fatta vedkassar, ut i boden, fylla med ved och in och tokelda. Nu, ca 4,5 timmar senare, 16 grader... Tur att man har militärens raffset och rejäl morris, läs morgonrock, att kränga på den frusna markattekroppen.


Tur att man lärt sig att lägga av sig dagens vedermödor i höjd med Korsvägen, annars hade markattegaddarna säkert varit rödglödgade vid det här laget. Låt mig sammanfatta det så här, alla är inte lika lätta att umgås med som andra...

Tur att man har sånt här att glädjas åt:

Som ser ut så här i dagsljus:Och sabla "tur" att man har en sådan här liten kamin att tillgå..

Synd bara att han föredrar Söta halvans knä då.

Men hur som helst, idag kom julklapp nr fem, en stor fet trisslott med fyra fält att skrapa, från hyresvärden. Redan nu har vi femtio kronor i vinst. två fält kvar, chans på tio millar.
Håll tummarna va?

Markattan

9 kommentarer:

strandskatan sa...

Idag kan man verkligen behöva yllefodrade långkallingar både inomhus och utomhus. Har man som du en ytterst låg temperatur inomhus krävs det dessutom ett väldigt eldande med både brasved och stearinljus för att få upp värmen.
Vilken underbar lampa du har. Den värmer bara man ser på den. Grattis till vinsten !

Osloskånskan sa...

Jag håller. Men har inte du lite päls? Inte raka den vinterstid iallafall!

Den hemska tvillingen sa...

Brrrr, tanken på vistelse i sommarstugan med betoning på sommar tycks allt mindre lockande...Joo om jag fick vara ledig och tillbringa all min tid där så....

Markattan sa...

Här rakas inga markattor, oavsett vinter. Ståtlig päls som tas om hand med varsamhet och noggrannhet, men det behövs som Strandis säger, yllefodrade långkalsonger i dessa temperaturer. Och sommaren är långt långt borta nu kära syster.

Och feber har jag fått och femtio spänn vann vi. Livet leker helt enkelt.

Markattan, i bingen idag.

Ännelaij sa...

Hugaligen, jag ogillar också kylan.
blääää...men nu har ju 'alla' önskat sig en vit jul.
Grattis liksom.
Undrar när folk börjar ångra sig.
Fy racksingen.

Har du feber?
Usch, vad trist.
Men 50kr är inte illa alls!
Själv vann jag 24kr på Lotto förra veckan så nu är julklapparna i hamn.

Jag, Lobelia sa...

Ja himmel, t o m här i slaskets och regn på tvärens huvudstad i världen är vi nere i minus 9.... Brrr.. Den veden får verkligen värma flera gånger. Och jag måste tillstå att jag är lite avundsjuk på en sådan hår-kamin.... Ha en skön helg!

Markattan sa...

Lilla Lobelia, man kan bli fodervärd till en liten högfärdig historia som mest är arg på sin son i dessa dagar. En härlig ordning när man väl lärt känna damen, och ska man åka bort och kuttra så finns det ju kattvakt på en plats nära dig.

Skulle vara en förträfflig lösning

Markattan, anar lugn i mossen

Kraxpelax sa...

SEXNOVELL! :oD

Markattan sa...

Kraxpelax, VAD??

Markattan