måndag 14 december 2009

Man kan ju tro

Att Markattan gått under jorden, blivit aktiv i ett kriminellt gäng eller helt enkelt lyckats med det hennes föräldrar hotade med under uppväxten, nämligen blivit en våt fläck pga för litet antal uppätna potatisar.

Så är inte fallet.

Markattan lever i högsta grad, ett hektiskt liv skulle man kunna beskriva det som, ett liv bestående av tidig uppgång, supportandes alla som behöver hjälp, hanterandes div administrativa system och sen hemgång. Därefter sitter Markattan och glosögt stirrar in i kaminen, matar på med vedträn för att en stund senare förflytta sig till sitt "nya" sovrum i jakt på någon vederkvickelse.

Jag har bara åtta dagar kvar att jobba, sen tar en sexdagars vila vid, varav två dagar har tillkommit ledigheten efter stenhårda förhandlingar med chefen... Det hade jag kunnat berätta mer om, om jag hade orkat alltså.

Nu ska här duschas och putsas markattepäls så att jag står rustad inför en ny veckan. Tror inte du ska räkna med så förfärligt mycket mer läsning härifrån tidigare än framåt julafton eller så. Men hur som haver, nu vet du att jag lever och har det bra, om än med uppebart begränsad fritid och ork.

Ha det fint, och var så säker, din blogg läser jag lite nu och då.

Markattan

7 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Ha, tänk att jag själv undvikit att upprepa det där hotet om att bli en våt fläck. Inget av mina barn har fått höra det. (Och nu kommer de väl att spamma här för att tala om att dom viiiiisst fick höra det som barn) Men dom har i så fall fel. Brukar tänka på det där hotet varje gång jag går in i duschen, med andra ord mest varje dag, men hittills har jag klarat mig från att rinna ner i avloppets mörka och äckliga skrymslen.

Mifflan sa...

Våt fläck...den har jag aldrig hört förut! Hoppas att du får en bra arbetsvecka. Själv startade jag veckan genom att få rulla in mig själv i en filt med feber, illamående och huvudvärk...

Osloskånskan sa...

Du är saknad vet du. Alltid!

strandskatan sa...

Du saknas ! Visst gör du det ! Men av dagens rapport från Markatteboet så är läget precis så som jag anade !
Var rädd om dig !

Jag, Lobelia sa...

Samma här ungefär - det rusar på bra nu. Avundas dig för kaminen, snacka om Mindfulness! Sköt om dig, nu tar vi upploppet fram till ledigheten!

Ännelaij sa...

åååååh, jag saknar dig men förstår att du inte har tid att blogga.
Bloggen är ju inte allt.

På julafton har jag nog inte tid att kolla in hos dig.
Men..ja jag hoppas jag hinner önska dig God Jul före det.
Kram

Dreamsalive sa...

Så trevligt med en markatteunge i boet. Även om han är ganska stor.

Ta det nu lugnt, så att du inte missar lianen av utmattning.

God jul!