söndag 6 december 2009

Skulle ha

Bloggat ikväll, tänkte berätta om helgens flytt och lite annat, men jag måste gå och lägga mig.

Nåväl i korta ordalag kan vi konstatera att Söta halvans son flyttat in. Trevligt då gossen är 18 år och väldans fin.

Igår storstädades alla långa ulliga katthår bort från möbler och textilier. Skönt, nu gäller det att hålla huset under kontroll.

Idag har en förfärlig massa tvätt som hängt på tork tagits om hand och somt har blivit slätt av strykjärnsjobb.

Vidare har födelsdagsbarn med sambo förärats finfin middag på indisk restaurang i stad nära oss. Oj vad gott det är med lammkött i curry. Fuskade lite och fick lite lite ris och nanbröd som doftade av vitlök, men bara lite lite. Har ju en vikt att tänka på.

Hur som helst har jag idag gått ner 12 kg sen den 8 oktober, alltså 1,5 kg i veckan. Ganska stolt men jag inser att nu går jag in i en betydligt "tyngre" period. Det blir svårare att gå ner i samma hastighet men skam den som ger sig, ner till önskad vikt är det fem kilo kvar, det vore väl tusan om jag inte höll ut med det. Få se, hur lång tid krävs då? Fem kg till, tja en tre till fyra veckor bara... Det ska väl en lianklättrande markatta klara av, i alla fall om man får en massa glada tillrop...

Nu bingen, katthårsfri, överkasttäckt, och lagom varm. Imorgon är en annan dag och då mina vänner, finns det en massa på jobbet som måste lösas. Åh vad roligt det ska bli när jag fixar det...

Markattan, trött och nöjd

8 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Duktig du på både det ena och det andra.

Markattan sa...

Ja, eller hur? Fast inte så fasligt egentligen,om man tänker efter...

Markattan

Ännelaij sa...

Oj, vad du har stått i.
Jag älskar indisk mat så jag kan tro ni åt gott.

Hmmm..jag tycker också att du är duktig och himladens vad snabbt du går ned.
:)

Kul!

Osloskånskan sa...

Faen faen...den där bebbla avensjukan slår in...nädå, njuuuut! Så flink som du har varit!

strandskatan sa...

Du måste ha fått en riktig energikick av alla de där kilona som du gjort dig av med. Jag är så imponerad !

Cina sa...

Ojojoj! Här har det hänt grejer! Och vikten, vad duktig du är!!!!

Markattan sa...

Asch då, det var väl inget... Käkar inga snabba kolhydrater i form av pasta, potatis, ris, bröd eller annat som lägger sig på helt fel ställen. Jag är ju inte mycket för vare sig kaffebröd eller godis så någon uppoffring är det inte. Jag får lax, räkor, sallad, ost, kött och goda såser och en massa andra saker som jag gillar.

Slipper med andra ord allt jag inte gillar, om man bortser från ostbågarna då... Buhu. Äter bara det jag gillar och sen är jag ju ett skållat troll på jobbet, så att jag snart måste köpa nya jeans igen är kanske inte så konstigt.

Fast skönt är det, lättare går allt och trevligare är speglarna i min omgivning. För att inte tala om hur bra jag är på att knyta skorna nu för tiden. Kan ju faktiskt stå med raka ben och böja mig hur lätt som helst....

Markattan, lite mindre

Mifflan sa...

Tja, själv gick jag upp 5 av de 7 kilo jag kämpade bort i sommras. - 2 kilo i år. Nåja, det är ju några veckor kvar innan nyårsafton.