söndag 20 december 2009

Kundorienterat

Det ficks en julklapp, Söta halvans chef slog på stort och bjöd på bio. Vi hade alltså två plåtar att utnyttja och igår använde jag sf.se och bokade in oss på en filmvisning kl 14.00 i stadens biograf. Vi hade tänkt oss att åse Luftslottet som sprängdes helt enkelt.

Givetvis bad jag om bekräftelse via mail och fick ett ca 2 sekunder senare. Bra så.

Idag gjorde jag kvällsrutinerna på förmiddagen eftersom filmen var 2,5 timme lång och vi efter tittningen skulle handla julklapp till frusen markatteunge. När klockan slagit ett gav vi oss iväg och såg fram emot lite varm underhållning, till skillnad från den vi njutit av i helgen, BRRRRRRR.

Kööö så långt ögat nådde, tjejerna i kassan hade problem med att skriva ut biljetter och som vanligt trycks det ju oupphörligen på print, omutifallatt datorn inte fattade kommandot första gången. Till slut var det i alla fall en av dem som frågade sig om det fanns papper i maskinen och se, det gjorde det inte. När den lilla detaljen var avklarad så började ett utskrivande utan dess like. Det stod ju rätt mycket i kö kan man säga.

Vi som köade manuellt så att säga såg hur klockan klev över tvåslaget och snart närmade sig kvarten, biofilmsljuden fortplantade sig i foajen och svetten lackade, precis som det mot jul alltså.

När det äntligen var vår tur att visa upp företagsbiljetterna och omsätta dem till riktiga, biografvaktmästarrivisar så VAR DE INTE REGISTRERADE. Söta halvan hade fått nog och vi gav upp vår plats i kön, lämnade biografen och gav själva jävulen i filmen.

Istället roade vi oss med att köpa jeans, ett sött grönt satintyg till en fåtölj, guldkulor att hänga i Hisbiskusen där även tomten och apan hänger, samt lite annat smått och gott.

Vid hemkomst ringdes det till Sf och krävdes nya biljetter. Snart går vi på bio, kan jag upplysa om.

Markattan önskar en trevlig börjarn på julveckan.

Ps, Det skickas paket till Sundsvall imorgon, Söta halvan står för såväl fiol som bärande och förhoppningsvis kan Den hemska tvillingen öppna sagda paket om julaftonsmorgon. Grattis på namnsdagen ju.

8 kommentarer:

Jag, Lobelia sa...

Ååååååå - jag känner svetten sippra nedför min egen rygg när jag läser. Är imponerad av den fattning ni trots allt tog debaclet med. Heja!

Speja sa...

Hu, vilken antiklimax. Bra att bättre bioupplevelse väntas - och ni verkar ju ha förmågan att roa er själva ändå.

Nu vill jag önska dig och Söta halvan en riktigt gnistrande och härlig jul!
Kram
Speja

Cina sa...

Ojojoj! Låter jobbigt och svettigt som sagt! Hoppas bioupplevelsen blir till slut det bioupplevelser kan vara: Härliga!
Varm kram till Markattan!

Den hemska tvillingen sa...

Trevligt att ha ett paket att vänta på. Och ett namnsdagsdito...strålande helt enkelt.
Man tackar redan på förhand och undrar nyfiket vad det kan vara för nåt.

Osloskånskan sa...

Snabba kast i tillvaron! Ingen bio=shopping! Kram!

Mifflan sa...

Hu, skönt att ni kunde vända det antiklimaxet till något bra!

(Tänk att stavningskontrollen rödmarkerar antiklimaxet, konstigt...)

Markattan sa...

Antiklimax var ordet, men eftersom ju jag är en i grunden vansinnigt positiv markatta, eller kanske inte, så ordnade det sig ändå.

För den som inte visste, så är jag i grunden en väldans snäll markatta men blir jag retad så får retaren veta att han eller hon lever. Ursch vad jag är elak.

Markattan, kvällen till ära iförd samtliga persedlar som uppbringats i garderob och låda

Ännelaij sa...

åååååååååååh, sådant är ju irriterande!
Tur iaf att det blev en bra kväll trots allt.
Fina grejer hann ni ju med att handla så..