måndag 24 maj 2010

Du underbara värld

Har ni märkt vad som har hänt? Att det plötsligt blev njutbart igen. Hela helgen har jag märkt det, att man kan vara ute i normal klädsel, för mig alltså markattepälsen, och inte frysa ihjäl längre. Man kan vandra omkring i sandaler utan strumpor, man kan ha kjol på sig och ett linne om man behagar. Härligt värre tycker jag som ärligt talat, även om man inte kan göra något åt väder och vind, tröttnat på trist regn och blåst.

Helgen har ägnats åt att göra det extra fint i trädgården, bland annat har en gammal granstubbe frilagts från nässlor och oidentifierbar växlighet, barkrester tagits bort och sen har vi grävt ur mellan rötterna, hällt dit lite ny jord samt näring och planterat söta sommarblomster av varierande natur. Det där blir fint när det blommar.

Dessutom har stundande studentfest planerats och det här kommer att gå bra. Vi har hyrt en fin gammal hembygdsgård ihop med en annan familj, vilket betyder att vi slipper det där städandet på hemmaplan. Vi gör det enkelt för oss genom att beställa mesta maten och dela på arbetsuppgifterna. Att bara få göra det roliga en sådan dag betyder så mycket. Att slippa en massa bekymmer för om det ska vara bra eller dåligt väder gör sitt till för att min humörbarometer ska visa högtryck.

Och nu, i arla morgonstund ska jag strax äntra en buss för vidare färd mot stad och arbete. Mycket sånt nu för tiden, men roligt som skam mest alltid. Fast den här veckan drar Söta halvan på tredagarskurs, är det vettigt va? Och jag får vara ensam alldeles för länge. Kanske kommer man i säng i tid då åtminstone.

Ha en trevlig vecka och njut så fort det går av naturen, man vet aldrig när det tänker regna härnäst.

Markattan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med kalas kan annars vara ett stressmoment.

Pillargontanten sa...

Ja, livet har återkommit, borta är snön och kylan :O)
Låter fint med din granstubbe, kanske skulle gå ut och se om jag har nån....
Nope, det fanns ingen :O)
Men granplantor har jag, 16 stycken, disneygranar, vad jag nu ska med dem till....

Markattan sa...

Frunatmaken, ja eller hur? Städa, stress, uppvisning i duktigaandrafrun och fan och hans mormor.


Pillargontanten, vad du ska med granplantor till? Jo det ska jag säga dig! Ställ dem i en stor halvcirkel och du har ett jättefint och gigantiskt insynsskydd samt en något annorlunda berså. Inte illa alls ju.

Markattan