söndag 16 maj 2010

Folket rasar

Det har höjts röster, skrivits på namninsamlingar, gåtts man ur huse och starka påtryckningar har utövats.

Och varför frågar sig den vetgirige, varför?

Tja det beror nog på att jag inte bloggar så ofta nu för tiden. Och folket rasar inte värst, inga namnlistor finns och rösten som höjts var inte så högljudd om sannningen ska fram.

Men icke förty, här kommer förklaringen till min glesa bloggning.

Markattan har nämligen gått och blivit beduin, om än av amatörmässig grad så ändå.
Det hittades ett partytält modell snyggare, dyrt naturligtvis men finfint, stabilt och precis vad vi "letat" efter. Letat har vi inte gjort men när det nu stod framför oss plötsligt insåg både jag och Söta halvan att detta var ett beduintält vi verkligen behöver.Här framlevs en stor del av livet mellan stunderna på jobbet då alltså. Ser kanske inte mycket ut för världen men det beror på att fotografen är urusel på att ta kort och att ljuset inte varit helt på min sida. En terassvärmare har vi naturligtvis blivit tvungna att införskaffa i dessa bistra tider. När ska det bli varmt undrar jag, snart ilsket kan meddelas.

Men nu vet ni varför jag hörs av så dåligt. Jag sitter i beduintältet och drömmer mig bort till Kroatien, två veckor i juli, och övar lite på semesterlivet.
Ibland händer det att jag tar på mig mitt senaste fynd, det som fanns att beskåda härom sistens hos Osloskånskan. Det kan inte tusan låta bli att köpa sådana galna skor för den lilla pengen. Att det var mer än dubbelt så dyrt att klacka om dem pratar vi inte om.Ha en trevlig söndagskväll och bra vecka.

Markattan

11 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Det beduintältet skulle jag också kunna tänka mig att sitta och softa i! =)
Men har du inte en pc måhända, som du kan ta med ut?

Markattan sa...

Nilla, Jorå en liten mini-pc har jag ju förstås. Men med tanke på allt som distraherar mig i tältet så är det knappt jag kan föra ett vettigt samtal, än mindre blogga. Å andra sidan kan jag ju försöka...

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Aha, ja det ante mig att det är där du sitter och häckar. Och de där veckorna i Kroatien tycker jag att du ska prata väldigt tyst om du. VÄLDIGT tyst faktiskt.

Ewa sa...

Själve beduinhövdingen (eller vad det nu kan heta) sitter ju där också o häckar ser jag. Kroatien hmmmmm.....inte helt fel väl?

Speja sa...

Så härligt det ser ut - och så resa till Kroatien! Och nya tjusiga skor. Bara finfina saker på gång. Själv ska jag till High Chaparall i sommar...kan kanske bli kul det också. Och jag har förresten inte några synpunkter på eventuell gles bloggning, är inte så flitig själv med just det, just nu.

Markattan sa...

Dht, Tyst? Ska du säga som inte gör annat än skriver om stugan hela tiden! Hälsa Buddha va?

Ewa, japp där sitter hövdingen i egen hög person. Och snart drar följet till härliga Kroatien...

Speja, jorå, bara bra saker faktiskt men jobbet inverkar menligt på bloggandet, inget snack om saken. High Chaparall, där har jag satt min fot aldrig... Men ha det så kul.

Markattan

Ännelaij sa...

Just det ja.
Skorna!
De är ju så fina.
:)

Ännelaij sa...

Ameh, hallå bara!
Mitt inlägg före skoinlägget..ja lite kul med skoinlägg i detta fall. det bara försvann.
..snyft..

Men jag förstår iaf att du vill bli beduin med ett sådant fint "tält".
Nu orkar jag inte skriva om inlägget.
Nänemensingen.
Höres
Kram
//A

Cina sa...

Ser verkligen härligt ut! Både tältet och skorna!
Kram!

Den där tjockisen sa...

Åh jag vill också ha ett tält. Ett sådant där icke scoutmässigt alltså. Jag är inte bra på att vara scout. Att sitta på en terrass är jag däremot betydligt bättre på. Framför allt när det finns värme.

furman sa...

Åh vilket beduintält, fett nice! Där dricks det goda drycker titt som tätt kan jag tänka?