måndag 24 maj 2010

Var och en blir salig på sin sort

Och här har vi tydligen en som blir det på riktigt

Och jag ställer mig några frågor:

Vad gör en invandrare i Sverigedemokraterna?

Vilken dagordning jobbar Sverigedemokraterna efter som tycker det är ok med invandrare i partiet?

Vad tusan har homovigslar på Sverigedemokraternas agenda att göra?

Jag tror att våra riksdagspartier har misslyckats i många avseenden när en invandrare, och inte bara en, väljer Sverigedemokraterna.

Jag tror att Sverigedemokraterna har en osynlig agenda när de låter invandrare ge partiet en "rumsren" status, en hållning där invandrarfientligheten inte finns.

Jag tror att man använder sig av homofrågan för att värva unga, främst unga män, till sin sak.


Det är anmärkningsvärt på många sätt att man 2010 kan ha något på vår politiska arena att göra med homofoba åsikter och vilja motverka islamiseringen av Sverige och göra det i Sverigedemokraternas namn och dessutom vara invandrare.

*I dag har 14 procent av SD:s medlemmar invandrarbakgrund.

Journalisten Niklas Orrenius, som precis skrivit en bok om partiet, är inte förvånad över Nader Helawis åsikter, eller det faktum att han är invandrare och SD-medlem.

– Det som förvånar mig är att han spelar så hårt på motståndet mot homoäktenskap, säger han.

Niklas Orrenius menar att Sverigedemokraternas partiledning ser positivt på medlemmar med invandrarbakgrund.

– Ledningen försöker ju förmedla bilden av Sverige-demokraterna som ett nationalistiskt parti för alla, så de är säkert bara glada för hans engagemang.

Men på gräsrotsnivå kokar missnöjet:

”Är inte Sverigedemokraterna ett parti för svenskar, av svenskar”, skriver exempelvis signaturen Sinner på partiforumet Ungsvensk.

Markattan, som bara undrar

9 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tja, saliga kanske de blir även på det där viset, men hur många jungfrur väntar på dem?
Äh, nu raljerar jag och är onödigt dum...men ibland undrar man hur folk tänker. Eller rätt ofta undrar jag hur folk tänker och utgår förstås ifrån att mina tankar är de rätta ;)

Anonym sa...

Ibland undrar jag om människor inte tänker alls mer än en kort vända.

Anonym sa...

Sverige är ett demokratiskt land, därför söker sig så många hit, därför att vi ger, eller ska ge, ALLA utrymme. Tyvärr smyger det in nån som själv väldigt gärna vill ha utrymme, men sen inte är beredd att ge andra detsamma. Hur gör vi då?

markattan sa...

SV; Ja, jag vet inte vad vi ska göra då... markattan är en kombination av mitt för- och efternamn och ett nick jag använt mig av i många år i olika sammanhang..

Jag, Lobelia sa...

Vi snackar populism på högsta nivå! Det som tröstar mig är att man kan inte vara alla till lags, vilket ju 'gräsrotsreaktionen' visar. Och förhoppningsvis kan de flesta se att kejsaren inte har några kläder. Det är i alla fall min förhoppning. Oavsett rött eller blått block så är mitt skräckscenario att vi sitter med SD som vågmästare den 17 september. Tack för att du inte förtröttas i din granskning!

furman sa...

Det finns väl inget parti rött som blått som någonsin skulle sänka sig så att de samarbetar med SD? Väl?!?

Den hemska tvillingen sa...

furman; Gör det inte? Det händer väl i många kommuner just nu sen förra valet...Både röda och blå! Dessbättre har de där SD:arna inte så många som har lust att sitta kvar på sina stolar som det verkar.

nillas liv på pinnen sa...

Många, även invandrare har gått på myten om att motsättningar och problem mellan "etniska svenskar" (vad nu det är...) och invandrare (vad nu det är...) ökar med antalet nyinflyttade till vårt land. De som har utländsk härkomst och går med i SD kan nog vara rädda för att de själva ska bli mer utsatta för rasism om invandringen ökar.

Speja sa...

Tankeväckande...på många sätt.

Hoppas allt är bra, fina Markattan.