fredag 28 maj 2010

Sovmorgon

Markattan skulle njuta sovmorgon i onsdags.
Markattan skulle sova på hotell den natten, i staden där det jobbas.
Markattan skulle hälsa på Söta halvan som befann sig i samma stad på en ordförandeutbildning.

Oj så gott det var att veta att klockan skulle pingla först halv sju, det blev lite uppesittarkväll...

Nåväl, det sovs gott och vid pass fem, i vanlig uppstigningstid alltså, hade hotellets extrasäng den goda smaken att vika ihop sig med ett brak. Föreställ er känslan av ett hastigt utbrott av jordbävning.
Där har ni känslan jag vaknade med.

Klockan nolljävlafem.

Det tog tid att kalmera hjärtat så att det var möjligt att somna om och när det väl var gjort ringde jobbtelefonen kl sex, två gånger, samma nummer. Ja men hejsan vad jag har börjat jobba då, liksom.

När frukosten skulle avätas valde jag ett hårdkokt ägg bland annat och se, de hade lyckats blanda ihop äggkarotterna så jag fick ett löst äckelpäckelägg istället.

Nu är jag ju inte den som är den så jag gjorde det bästa av saken, tog mig till jobbet och roade strängt taget alla med mina morgonbestyr. En av mina kollegor tröstade mig med att alla onda ting är tre så nu har all skit som kan hända hänt.

Så fel han hade!

När det var dags för Söta halvan att hämta mig ringde han och upplyste mig om att vi haft inbrott i vår BMV som stått parkerad i ett bevakat p-hus. Jättekul och tur som fan att vi har helförsäkrat pärlan. Vänta på bärgare, ringa försäkringsbolaget och längta hem var vad som gällde.

Nåväl, det hela slutade med att vi fick hyra ett dubbelrum på hotellet, personalpris, under femhundra för oss båda och sovmorgonen var roddad. Imorse vaknade jag pigg och utvilad kvart över sex och tog en dusch i iskallt vatten...

Nu är vi äntligen hemma, beduinat oss och atlas oss och nu återstår lite tvtittande innan vi sover skallen i bitar i egna sängar. Imorgon ska jag läsa bloggar för glatta livet, så nu gäller det att du skriver så tangenterna glöder. Jag behöver roas kungligt för bövelen.

Markattan, som ser ljuset

7 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Nja, har nog bloggat färdigt för idag tror jag. Kan hända det kommer något litet inlägg i morgon, beroende på debatten och det allmänna läget i världen. Men sov gott.

Osloskånskan sa...

Swiiit Djizazz?!? Vad slags hotell sover du på?? Och jag är dötråkig på egen blogg, så inga under att förvänta där.

Nä, jag kojar. På egna kudden. Med Makens znork i örat som vanligt.

Anonym sa...

Inte riktigt vad man tänker sig ska behöva hända.

Ännelaij sa...

Men fy 17.
Vet inte vad jag ska säga mer än fy 17.
Vissa dagar är ju bara skitdagar.
Hoppas helgen blir kanoners för dig så att allt återgår i normala banor igen.

Cina sa...

Såna DÄR dagar! Huvaligen! Fast du skriver om dem så himla roligt....Förstår att det är skönt att vara hemma nu, njut och beduina allt vad ni orkar!
Trevlig helg!

nillas liv på pinnen sa...

Ja, käre värld...
Men vem har sagt att det ska vara lätt att leva?

Speja sa...

Roas?! Du står ju för underhållning så det räcker!

Hoppas det ser ljust ut nu också, härliga Markattan.