söndag 8 november 2009

Allvarsord

Jag hade tänkt att berätta lite men jag fick viktigare saker för mig. Så det får vänta.

Nu går ni bulleribas bums in på Den hemska tvillingens blogg och läser de två senaste inläggen där. Och så ser ni till att kommentera så att vi får tyst på somliga kommentatorers svammel och dumheter.

När ni har gjort det lovar jag att berätta det jag hade tänkt.

Se så, sätt igång och läs det här och det här.

Markattan, på fullaste allvar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr, Markattan, saken är inte svart eller vit, den är svartvit. Saken? Jo, frågan om asyl och immigration. Sverigedemokraterna rider just nu på en framgångsvåg. Frustrerade människor, som blir kallade rasister så fort de pekar på problem, faller lätt in i SDs populistiska tongångar. Men vem bär ansvaret? Naturligtvis är varje människans val hennes eget val, men det finns en feghet i media och hos politiker att inte beröra problem av rädsla för att stryka invandrarfientliga medhårs. Denna feghet är farlig. Perspektiven blir... just det svarta eller vita. En blogg som är väldigt nyttig att regelbundet följa om man vill lära sig om hur det ser ut när det gäller Asyl och Migration är Merit Wagers blogg:
http://meritwager.wordpress.com/
Hon ger oss båda perspektiven - både svart och vitt. Hon är inte ett dugg "politisk korrekt" utan talar klartext. Att jag känner starkt förtroende för henne beror på att hon själv har arbetat som ideellt flyktingombud i många år, samt att hon låter Miggor berätta(=tjänstemän på Migrationsverket) anonymt om vardagen inifrån beslutsfattandet som en motvikt till medierapporteringen kring olika fall.

På Newsmill är oftast debatten mycket uppriven i kommentarsfloderna efter olika artiklar om t ex muslimer. De Politiskt korrekta möter de politiskt inkorrekta. Frustration, skyttegrav, pajkastning. Tyvärr tror jag Sverigedemokraterna tjänar på detta, eftersom folk idag är så frusterade över att deras upplevelse av Sverige inte tas på allvar. De blir lätt offer för populism och främlingsfientlighet. Gudrun Schyman är en typisk PK-populist. Hon tycker t ex att man inte ska nämna att vissa invandrargrupper har en hedersvåldskultur eftersom man då riskerar rasism.

Bra att du tar upp ett viktigt ämne!

Småländskan

Markattan sa...

Småländskan, Det är klart att vi måste titta på saker från flera håll, kass vore det annars. Och det är som du säger, om vi inte vågar ta diskussionen så får somliga stå oemotsagda. Det är farligt och då vinner de mark.

Det är synd att man inte lyfter fram tex Ramsele som ju bevisligen har hittat ett sätt att få integrationen att fungera för alla parter, visa de goda exempel som finns. Om man gjorde det i större utsträckning skulle inte främlingsfientligheten växa sig stark.

Jag gör ett försök, som flera andra att visa på föredömen istället för att låta mörkermännen få sista ordet.

Tack för att du läser och kommenterar.

Markattan