söndag 8 november 2009

Förutfattade meningar och dumbomsåsikter


Stöter man ju på lite nu och då. Senast hittade jag några praktexemplar i kommentarerna hos Den hemska tvillingen där hon skriver om att fredspriset bör gå till Ramsele eftersom man där har lyckats med integrationsfrågan på ett föredömligt sätt.

Tro nu inte att alla har vett på att uppskatta vare sig inlägget eller Ramseles insats. Icke sa Nicke, bums dyker det upp Ålarens som tror sig veta bättre hur det här med flyktingar och invandring är och bör vara. Åh jag blir så trött på de där mörkermännens och för alldel även -kvinnornas inkrökta åsikter och skrämselpropaganda. I mitt just nu inte stilla sinne undrar jag vilken jävla sten de legat under, för någon utbildning eller några insikter verkar de inte ha.

Jag jobbar i en bransch där många invandrare befinner sig, dels för att lära sig svenska, dels för att försöka hitta jobb. Bland annat träffar jag ofta en kille som har sökt lägenhet i över två år, han hittar ingen, får aldrig något erbjudande om att hyra lägenhet och är rätt uppgiven. Just nu är han inneboende hos kompisar och det kan man ju tänka sig hur kul det är i längden. Gissa hur upprörd han blev när han lyssnade på några svenska tjejer som satt och pratade om den enas nya lägenhet som hon fick efter en mycket kort tid i kö? Och gissa vad han tänker om oss svenskar sådana gånger. Den här killen och den svenska tjejen har exakt lika mycket i bidrag varje månad, det får de från försäkringskassan då de varit arbetslösa länge. Deras betalningsförmåga är alltså den samma, men killen med ett utländskt namn hamnar alltid sist i kön när det kommer till bostad. Man frågar sig varför, han gör det helt klart.

Jag träffa varje dag människor som har jobbat hårt för att bli en del av den svenska kulturen, som ständigt frågar hur man säger det eller det, hur man gör med det ena och det andra, för att likna oss svenskar. De vill smälta in, de vill göra rätt och rätt för sig, men de får inte en chans.

Jag blir fullständigt galen på de fördomar och den rasism som somliga tillåter sig att saluföra som "sanningar", som något de vet jävligt mycket om när det i själva verket är "råttan i pizzan-skrönor" som de fått berättat för sig av likasinnade, obildade människor.

Deras recept på att få behålla ett intakt Sverige, ett rent land, är att stänga Europas gränser. Se till att ingen jävel som inte är europé ska kunna komma hit och ta våra jobb, bo i våra lägenheter och hus, inte kunna ta våra svenska tjejer, snylta på den svenska välfärden, osv osv i all oändlighet.

Men jag kan sätta min högra hand på att den dagen det sker, om de får som de vill, och vi har ett stängt Europa så är det inte utomeuropéerna som föraktet vänder sig emot, då är det istället östeuropas folk, sydeuropéerna som kommer att befinna sig i skottgluggen för dessa infantila obildade åsikter om renhet och ras. För någon jävel måste man ju förakta, hata och fördriva, annars är man inte riktigt nöjd väl?

Istället för att gapa om hur vi ska komma tillrätta med alla dessa bidragssnyltare och våldsverkare till invandrare och kräva att de ska kunna minst lika bra svenska som vi svenskar* talar, borde det där obildade packet böna och be om upplysning, om att få gå grundskola och gymnasieutbildning för att om möjligt kunna bilda sig en mer rättvisande och relevant bild av invandring, och därmed få en något bättre och sannare bild av människor från andra delar av världen. Då kan de eventuellt ha en möjlighet att inte framstå som begåvningsbefriade idioter resten av sina liv.

Markattan, heligt förbannad, igen

* Jag håller inte med, det finns gott om svenskar som har ett erbarmligt dåligt ordförråd, som stavar illa och som inte tycker att det ska ligga dem i fatet för "vi fattar ju vad de menar, eller hur?"

4 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Väl talat. Men om man försöker lyfta diskussionsnivån en smula får man av de främlingsfientliga höra argument så att man baxnar. Då talas det om våldtäcksmän och brottslingar som är överrepresenterade i statistiken. Ja vad fan förväntar man sig? Här kan vi verkligen tala om utanförskap. Att aldrig få ett jobb, att inte släppas in i det riktiga samhället utan få stå utanför och leva på bidrag för att sen höra att man är en jävla snyltare, det kan nog driva vem som helst in i kriminalitet. Och givetvis finns det brottslingar även bland våra flyktingar. Men inbillar sig de här fina svenskarna verkligen att det bara var fattigdom och svält och drömmen om en bättre tillvaro som fick svenskar att lämna faderslandet i slutet på 1800-talet? Det var åtskilliga brottslingar som såg sin chans att slippa straff som dröp av och började ett nytt liv i det nya landet. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara.

Osloskånskan sa...

Förskräckligt med såna individer som inte har större hjärnkapacitet än en nöt. Skrev en lång radänga som kommentar hos Hemska Tvillingen.

Osloskånskan sa...

...och ibland tänker jag att det hade varit bättre om det inte fanns några landgränser överhuvudtaget. Men då hade det väl tjafsats om nåt annat...

Ännelaij sa...

Mycket bra skrivet.
Jag behöver inte säga ett endaste dugg till.
Såå..dina ord säger mer än vad jag orkar säga/skriva just nu.