fredag 5 mars 2010

Jag rotar lite, och titta vad jag hittade

En kommentar kom in från Ewa angående Maud Olofssons jakt på de som befinner sig i "UTANFÖRSKAP". Så här skriver hon:

"Ja det är så man mår illa. Hur kan dom behandla människor på detta viset? Min tös har dom dragit in sjukpenningen för, därför att hon hade "bara" haft telefonkontakt en gång o inte träffat läkaren alla gånger. Hur ska hon veta detta. AT-läkaren hade "missat" det. Hon står också numera på noll i sjukpenninggrundande inkomst p.g.a. den missen. Allt detta för att hon rasade till botten, när A-kassan sänkte henne till 70% Hur lätt är det för en ensamstående mamma? Nej fy f-n för ett j...a system. Nu har dom satt sin sista potatis."

Samtidigt kan man läsa ¨Mauds blogg" där hon orerar om nytt år och nya möjligheter. Kvinnors företagsamhet, ambassadörer, och lättnader för kvinnor som startar eget, är ekologiska eller bor på landsbygden.

Jo men tjenare, liksom!

När F-kassan eller A-kassan tolkar lagen, gör som regeringen har sagt till om och kvällspressen reagerar, då händer det saker. Då går genast ALLIANGSEN in och ändrar, gör rättning och säger

SÅ MENADE VI INTE, SÅ SKULLE INTE LAGEN TOLKAS....

NÄHÄ?

Någon jävla ordning får det väl ändå vara i en regering! Man kan väl för bövelen inte sitta och besluta saker, låta myndigheter tolka och sen se på, när de som har satt en att regera, lider alla ekonomiska kval. OCH DESSUTOM SKYLLA IFRÅN SIG?

Nu är jag förbannad och jag vet knappt vem jag ska vara mest förbannad på. Mona Sahlin har ju också gjort bort sig. Hur fan tänkte hon när hon valde bort RUT? En möjlighet för folk att faktiskt försörja sig....

Mest förbannad är jag dock på ALLIANGSEN.

Morrkattan

Låt oss rösta bort Maud, Fredrik, Jan och Göran. Rösta inte in Sverigedemokrater. Vafan vi bildar ett eget vettigt parti!

7 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Jag blir så matt att jag knappt vet vad jag ska skriva. I det lokala organet skrivs idag en artikel om en man som anses arbetsför enligt FK, för sjuk enligt AF och får ingen a-kassa.
Så länge han hade jobb ansåg FK att han för exakt samma symptom var berättigad sjukpeng!!! Tja, vad ska man säga? Att regeringen hade lite bråttom kanske?

Koola Viola sa...

Jag kommer aldrig förstå varför handläggarna och utredarna/läkarna på FK alltid vet bättre patientens läkare. Jag blir lika förbryllad varenda gång jag läser om människor som enligt deras läkare (som troligtvis följt patienten under lång tid) är sjuka men enligt FK-folk, med varierande kompetens som kanske inte ens träffat patienten mer än någon enstaka gång, är friska. Mycket märkligt.

Ännelaij sa...

Man blir så ledsen.
Tyvärr, eller tackochlov beror på hur man tolkar och tänker, så följer ju FK regeringens direktiv och de nya lagarna.
Så oftast gör de inte fel dock kan handläggarna tolka lagen lite olika ibland.
Men man kan nog inte skylla så mycket på FK´s handläggare det är regeringen man får gå på.

Sedan har ju FK sina förtroendeläkare som de "tror" mer på än den sjukskrivande läkaren.
förtroendeläkaren har ju inte träffat patienten och måste ju således se till diagnos och ta till sina egna kunskaper i ärendet.
Vilket ju kan gåf el.

Nu låter det som om jag försvarar systemet och FK.
Det gör jag inte.
Men det är inte så lätt.
Om nu alliansen med Mona Sahlin snudd hackihäl bestämt detta så är det dem man måste gå på.

Vilket du ju gör Markattan.
:)

Ja ett nytt parti!
bara det inte heter Unika partiet..

/Hmmm-A

Cina sa...

Hej igen! Jag här här nu!
Så där förbannad är ju jag också! Jag är mitt i deras j*a soppa av nya sjukregler och utav det har det INTE kommit något gott. Inget alls. Alliansen kan ta sig därbak vad mig anbelangar!
Ja! Vi bildar ett eget parti! Det kan väl heta Vettiga partiet. Helt enkelt.

Fiffi sa...

Eller Snällispartiet! ;) Jag är på!

Sen tror jag, som med det mesta, att det är skitenkelt att vara frisk och rik och bestämma hur det ska funka för sjuka och fattiga.

Men om Maud, Fredrik, Göran och vad heter han den där fjärde aset på allvar skulle hamna i samma situation som sjuka, utförsäkrade, panikslagna, ensamstående, hungriga svenskar befinner sig i så skulle inte Sverige se ut som det gör.

Det är lätt att sparka på dom som redan ligger men det är också fanimej på tiden att vi som står upp sätter krokben på dom som sparkar och inte bara tittar på.

Anonym sa...

Under Stalins styre i Sovjetunionen betraktades oliktänkande som psykiskt sjuka. Det var absolut inte en diagnos ställd av läkare som avgjorde om personen var sjuk eller inte. Det var staten som ansåg att den som inte tror på vårt samhällsskick måste vara sjuk, och ska alltså vårdas, tvångsvård på mentalsjukhus.

Jag kan inte låta bli att göra en jämförelse med den roll som dagens läkare har. Där diagnosticerar läkaren patienter, och har även botemedel så patienterna ska kunna bli friska igen. Men se då träder staten in, alltså våra folkvalda, och bestämmer längd på sjukskrivning, om patienten ska få rehabilitering eller inte. Det är nämligen bestämt att alla som har eller har haft en viss sjukdom SKA vara frisk inom en fastställd tid. Det är alltså staten och inte den utbildade läkaren som avgör vem som ska få förmånen att erhålla den hjälpen som leder till friskhet. Har regeringen idiotförklarat våra läkare? Eller anser regeringen att den utbildning våra läkare får inte är tillräcklig? Vem avgör bäst om en person blir friskare av att arbeta? Jag tror inte att Fredrik Reinfeldt kan avgöra om jag med ett svårartat diskbråck ska gå tillbaka till arbete utan rehabilitering. Men jag tror jag ska ringa honom och beställa tid för undersökning! Det kanske vi alla ska göra när vi blir sjuka. Då kanske det händer något inom den sjuka vården!

Anonym sa...

Fan, vad bra skrivet ovan!