lördag 20 mars 2010

Upp som en sol

När jag läser om SAS personal som är tjänstvilliga, bokar hotellrum och servar folk som missat anslutningsplan, och låter en romsk familj stå åt sidan, ifrågasätter och anklagar för lögner, blir jag förbannad. Än mer förbannad blir jag när SAS betalar 120 000 som plåster på såren men vägrar att gå med på att familjen utsattes för rasism. Läs här vad som hände.

När jag senare kan lyssna på ett program i P1 om den svenske patriotiske rikemannen Patrik Brinkman som stöttar extrema högerpartier ute i Europa blir jag beklämd.

Det är så lågt, så obildat och så jävla idiotiskt, strängt taget patriotidiotiskt och jag känner att nu är måttet rågat. Det måste hända något, vi måste säga emot, göra våra röster hörda och tala om för de där jävla svinen att in i vår riksdag och regering kommer de inte.

Att det sitter en liten skit på SAS och bär sig åt kan man eventuellt leva med. Att SAS ställer upp och skyddar vederbörande bär mig emot däremot. Att vi har svenska rikemän som pröjsar valkampanjer för nationalistiska högerpartier gör mig så satans upprörd.

Hjälp mig här, hur stoppar vi det här?

Markattan

9 kommentarer:

Fiffi sa...

Jag vet inte. Jag har inget svar.

Kanske är lösningen att dom kommer in i riksdagen och får fördumma sig själva offentligt? En jävligt dum lösning, jag känner mig bara så maktlös inför all denna idioti...

Anonym sa...

Det enda är väl att alla vi som är emot nationalism och främlingsfientlighet får säga det igen och igen.

Markattan sa...

Fiffi, ja de lär ju ha gjort bort sig i Tyskland redan, vilket framgår i radioprogrammet. Risken är att de får för många röster, för mycket att säga till.

Frunatmaken, Just precis, och vi måste säga det högt högt högt.

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Genom att reagera!
Så som du gör.

Ännelaij sa...

Jag vet inte ..faktiskt.
Man blir ju så fördömt arg.
Men såklart måste vi ju agera genom att reagera och agera igen.

Hur vet jag inte.
men på något vis.
På det viset är media ju perfekt.
Ta hjälp via dem är väl det snabbaste sättet att få till en förändring.

Anonym sa...

Får jag länka ditt inlägg och sprida det via min blogg? om fler läser om skithögarna kanske nog många väljer andra representanter i höst!
Hälsningar Ulla (Kattmorsblog)

Markattan sa...

Kattmorsblog, klart du får. Vad glad jag blir.

Markattan

Jag, Lobelia sa...

Jag tror på vår kraft - vi, de små, 'vanliga' människorna. Vi kan göra en skillnad. Genom att våga adressera det här - på jobbet, parmiddagen, och med vännerna. Oavsett var vi står på den politiska (den 'normal-politiska') skalan tror jag vi kan förena oss i att vårt gemensamma skräckscenario är SD i en vågmästarroll efter valet. Låt oss ta tag i det. Tack för att du gör det på ett bra sätt!

Fiffi sa...

Hej Markattis.
Nu finns din snällisväska till introduktionspris på www.fegus.se, under Småttågott.

Tjoflöjt!