torsdag 15 april 2010

Ramses efterlyses

Vår stora fina kattpojk Ramses försvann igår. Han har ju tidigare gått ute i sele men nu väljer han att smita ut, på ett förvånansvärt klurigt och oväntat sätt, för att vara ute i full frihet.

Som jag har varit ute och letat och ropat, gått runt och varit orolig. Fan, vi snackar om en katt som inte har någon större vana vid trafikerade vägar och är hyfsat dålig på navigering.

Runt fyra-tiden i morse var jag ute en sväng, ingen Ramses. Fem gånger i morse, mellan kvart i sju och tio över åtta, var jag ute. (Ja jag hade sovmorgon)

I kväll har vi tagit en promenad för att kolla om han ligger någonstans, överkörd och väldigt död. Inget resultat. Tack och lov.

Söta halvan misstänker kidnappning, själv lutar jag åt att han blivit inlåst någonstans.

En sista gång går jag ut och ropar

Nu är den lille smitaren hemma. Ligger här och spinner, kommer att värma mina fötter och jag nästan gråter.

Lycka är en kattpojke, tryggt hemma, värmande, mätt och belåten

Kan Markattan vara nöjdare?

Jo det skulle vara om jag finge umgås med bloggkompisar. Och det får jag snart. På måndag tex, då kommer en fin bloggkompis att finnas i min omedelbara närhet, i mitten av maj ska jag sitta högt upp i luften, käka en räkmacka med en av de bästa.

Tänk va, en Ramses vid fötterna, en fin kompis hela dagarna och ett förträffligt möte i maj.

Markattan, glad och nöjd

14 kommentarer:

Ännelaij sa...

Skönt att Ramses är hemma..
Vad skumt att han var borta sååå länge..hmm.
Hade han hittat sig en söt hona någonstans och bara ville sova över?
*typiskt ungdomar*

Vad bra du har det!
Och jag med snart..
*ler stort och visslar på en liten käck melodi*

Cina sa...

Usch ja. Det är oroligt när de försvinner så där! Skönt att han kom tillrätta!
Att umgås med kompisar är ju alltid trevligt, härligt och sannerligen något att känna sig glad och nöjd med! Låter mysigt!

M. sa...

Puh!

Lilla rackare att skrämma dig sådär!

Skönt att det blev gott igen. För det är ju så gott när det är gott.

Singelmamman sa...

Puh så skönt. Minns när min lilla katt försvann, en vinter som denna, och var borta i två dygn. Hon kom hem, varm men lite mager och hungrig. Jag tror att hon varit inlåst i ett garage.

Den hemska tvillingen sa...

Men så du skrämdes..och jag såg en chans att erbjuda dig en pilsner, den är inte nådig just nu. Fast idag har han varit sällsynt kelig. Tur att han hittade hem igen.

Och jaha, trevlig måndag du har att se fram emot...och flera dagar förstår jag.
Men vem är det du ska träffa i maj???? Jag blir ju så olidligt nyfiken.

Markattan sa...

Gissa om det har varit varmt och skönt och liiite trångt i markattebingen i natt... Och oj vad den katten kan spinna, huuuuur länge som helst.

Markattan, avslöjar inget så där bara..

Ebba G sa...

När man är lyckligt sammanfogad med en katt som värmer när nattkylan är svår. Då har man det bra.
Skönt att han kom tillbaka!

Speja sa...

Åh, jag gillar bra slut på sådana äventyr. Vet precis hur det känns, för katten är något av det bästa som finns, tycker jag.

Och roligt har du att se fram emot också, kan jag läsa mig till. Lite avis blir jag allt fast man försöker vara generös av sig.

Kram på dig.

Anonym sa...

Ramses utflykt påminner om vår salige Nisse, som flera gånger försvann utan att vi visste vad som hänt honom. TIll slut fick vi besked. Hemtjänsten hade lagt märke till en kärvänlig rödhårig filur som brukade hälsa på en av deras hemmaboende kunder. Denne hemmaboende fick sedermera reda på att en familj (vi) letade efter sin katt, och han ringde och frågade misstänksamt om vår katt fortfarande var borta. Det var han svarade vi, och mannen bad oss då komma för att se om det var vår misse som besökte honom. Jodå, där satt Nisse välmående vid fötterna på den gamle gentelmannen och såg på oss och berättade att mjau mjau, där hade han det bra, men skulle nog kunna tänka sig att följa med oss hem igen. Mannen såg ju att katten stortrivdes i vårt sällskap, så han tyckte det var OK att katten följde med hem igen.
Det roliga är dock, att vår Nisse fortsatte att besöka mannen, och vi fick hämta hem honom, minst en gång i veckan. Katten Nisse fick också lift hem med hemtjänsten en gång. Nisse blev med tiden smått berömd som den lille vandraren, som fick skjuts!
Det är underbart att katterna kan dela med sig av sin kärvänlighet!
Skönt att Ramses är tillbaka!

Markattan sa...

Just nu spinner inte Ramses alls. Han sitter vid dörren, slår på handtaget och tycker att Markattan är rysligt taskig som inte låser upp. Men jag vågar inte släppa ut honom igen. Vi får bygga en rastgård hur tråkigt det än känns.

Nisse låter som en förträfflig nisse. Glädje åt fler är inte dumt.

Markattan

OsloSkånskan sa...

Gosa Ramses, själv börjar jag få presentationsångest...? :-/

nillas liv på pinnen sa...

Jag har svarat på din kommentar hos mig på inlägget Stekspade eller Fönsterskrapa!!! Gå dit och kolla please!

Och så är jag glad att Ramses kom tillbaka. Såna där utflykter kan göra en tio år äldre i ett nafs.

Markattan sa...

Osloskånskan, Inte då. Vi kommer inom fem minuter sitta och äta gott, dricka gott och skratta gott. Var så säker.

Nilla, Allt är förlåtet :) Och ja, känner mig allt lite äldre idag.

Markattan

Frogprincess sa...

Ja gisses, de där små gynnarna kan skrämma livet ur en för mindre när de försvinner. Vi bor på landet men vår äldsta katt (som vi tyvärr tog bort i fredags) var ofta ute hela nätterna och kom för det mesta in när vi ropade på morgonen. Men om han INTE kom in på morgonen och man fick gå en hel dag på jobbet och fundera på om räven tagit honom... usch.
Skönt att höra att Kissen Ramses kom hem välbehållen :-)