söndag 21 februari 2010

Det uppenbaraÄr ju att det snöat en del de senaste dygnen. Det kan man ha åsikter om så klart, fast till vilken nytta egentligen? Det båtar föga att klaga på sakernas tillstånd om det har med väder att göra, det är som det är helt enkelt.

Nu har vi varit ute både idag och igår, med skyffel och annat som kan ge oss lite små gångar så att vi kommer åt bil, ved och annat som kan tänkas behövas. Ni minns kanske att jag berättade om att kommunen inte plogar vägen upp till huset och att vi därför har haft lite problem att komma fram med bilen. Ni kanske minns att jag berättat att vi ringt kommunen för att påminna om att även vår gata behöver plogas. Själv minns jag inte hur många samtal vi ringt nu, men jag minns bestämt att jag i fredags ringde och frågade en gång till om de möjligtvis tänkte ploga.

Svaret var att det snart skulle bli gjort, bara lite mer tålamod och någon timmes väntan så skulle snön vara ur vägen... Jo men visst.

Igår pinnade Söta halvan över vägen för att snacka med en kille som plogade parkeringarna på andra sidan gatan. Han plogar inte för kommunen men lovade att han skulle hjälpa oss, och vilken hjälp sen. Aldrig till förne har någon plogat så noggrannt som han, inte en sträng snö kvar och inga jobbiga kvarlämnade vallar för oss att ta itu med. Ni kan tro att det stod en rörd Markatta i fönstret och vinkade tack när han gav sig iväg efter väl förättat värv.

Sen tog det i och snöade lite mer och den snön har vi idag försökt skotta undan. Problemet är att vi snart inte har plats att göra av snön någonstans. Snön växer oss över huvudet helt enkelt. Och det kan ju inte kommunen hjälpa...

Nåväl, idag ska det författas en ilsk, nej jag menar välbalanserad, insändare till det lokala organet som belyser frågan om plogning. Jag håller på att bli riktigt förbannad på den här saken och ni vet ju, jag är inte den som är den.


Och den där insändaren får mig osökt att tänka på hur Markattan blev just Markattan och inget annat. Jag förde ett litet "krig" mot kommunen för några år sedan och bland annat skrev jag en insändare. Börjar man bli rättshaverist tro? Jag funderade på vad jag skulle underteckna med och kom på att jag skulle ta Markattan. Om man särskriver det namnet får man nämligen namnet på kommunen samt en ganska mild svordom, vilket passade alldeles utmärkt just då.

Så nu vet ni hur jag fick mitt namn....

Sen var det ju det här med era namn, varför ni har de bloggnamn ni har och ett aldrig så litet "pris" för bästa förklaring. Nu ska jag sanningen att säga erkänna att alla bloggare i världen inte har lämnat en kommentar i ämnet så jag får sålla bland er som gjort det, och det var inte lätt. Alla har ju så bra namn och det är svårt att välja grundat på det ni skrivit hos mig. Därför gör jag om "tävlingen" lite, ändrar regler helt enkelt, och jag är säker på att ni som inte "vinner" tycker att jag gör helt rätt. Jag tänker nämligen ge en liten uppmuntran till en som jag definitivt tror behöver lite positivitet just nu. Cina, som målar så fint har ju lite krångel i tillvaron, hon ska få en liten present tänkte jag.

Till sist, en liten bild på The Hattifnatts in snow. Visst är de söta i sina mössor?
Ha en riktigt skön söndag. En annan tänker hänga vid kaminen och göra just ingenting. Mer än att skriva en bra insändare...


Markattan

13 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tycker att du gör helt rätt som gör om regler och uppmuntrar Cina.

Och lycka till med snöskottarduellen med kommunen. Ge dem på tafsen bara, det kan de ha!

Markattan sa...

Japp, det gör jag, rätt i alltså.

Kommunen ska få vad de tål, var så säker.

Markattan

Ännelaij sa...

Cina är en värdig vinnare!
:)
Hattifannatrna ser ultrafina ut och den insändaren den måste vara prio 1 i Markattehemmet.
Lycka till!

Anonym sa...

Det där med snön, men å andra sidan till midsommar borde det mesta vara borta igen. Selma tog jag mig efter Lilla Fridolfs hustru. Konstigare än så var det inte.

Cina sa...

Stort TACK till dig, Markattan! Jag blir alldeles rörd på riktigt av att överhuvudtaget bara omnämnas. Det betyder SÅ väldigt mycket och ta mig tusan, det lättar lite här borta i deppträsket! Vilken omtänksam medmänniska du är! Varm kram!

Cina sa...

Hur når jag dig? Mailadress?

strandskatan sa...

Du är omtänksam som alltid ! Heja Cina !
Och ... snöskottningen skall skötas ... så på kommunen bara !

Markattan sa...

Cina, det är dig väl unt vännen. Kul att du blev glad

markattans@gmail.com
är mailadressen för den som vill.

Dreamsalive sa...

Så härligt att det kom en ängel till dig! Menar förstås den snälla snöröjaren.

Skriv på! Insändare kan aldrig bli för många.

Fiffi sa...

Jag som trodde att du skulle vinna tavlan ;)

Markattan sa...

Fiffi, jag hoppades verkligen, men trodde ju att du skulle ta hem det...

Markattan, lite sabla sur

Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Osloskånskan sa...

Toppenbra beslut av enväldige juryn Markattan! Goding är du!