tisdag 16 februari 2010

Ljudlöst

Markattan vaknade på bussen imorse, med feber. Man kan undra varför inte den dök upp lite tidigare, låt säga vid kvart över fem istället. Då hade jag ju kunna ligga kvar och knoppa istället för att sitta och kolla på en hoper människor som vräkte i sig semlor.

Nåväl, vid tolvdraget gav jag upp och tog mitt pick och pack för hemfärd. Eldade en smula, sov en del och har nu grottat ner mig i bloggträsket.

Imorgon är jag förmodligen hemma för det här bådar värre. Febern stiger, halsen värker värre och huvudet är isolerat... Som i en dimma liksom.

Underhåll mig då! Jag vill veta hur ditt bloggnamn dök upp, vad fick dig att välja just ditt?

När alla i hela bloggvärlden berättat för mig så ska jag berätta en vansinnigt underhållande historia om hur jag valde mitt bloggnamn.

Kanske finns det en aldrig så liten present till den som har "bäst" namn och motivering....

Sätt igång och underhåll. Jag har ju feber för tusan.

Markattan

Ps, ni som inte har ett bloggnamn är givetvis välkomna, berätta om vilket bloggnamn ni skulle välja och varför.

PS IGEN...VÄLDANS VAD INSAMLINGEN HÄR TILL HÖGER GÅR BRA, ELLER INTE

17 kommentarer:

Singelmamman sa...

Mitt namn säger en hel del om hur jag hade det när jag startade den. Stämmer väl inte så himla mycket just nu. Men jag är för lat för att ändra. Och mitt motto är jag.

Singelmamman sa...

Och huvudet under armen och lite trött. Tänkte ju skriva krya på dig! Sov och bädda in dig. Vips så är nog både du och våren på språng!

nilla sa...

Insamlingen till höger??? *förvirrad*

När jag började blogga, på en annan portal, kallade jag mig the Nilla för att skojsigt (jag är ju så skojsig *host*) antyda att jag är engelsklärare.
När jag bytte till blogspot så var the nilla redan taget av en amerikansk frireligiös fanatiker, som jag inte under några omständigheter ville bli förväxlad med, så då bytte jag till nilla.
Livet på en pinne är ett uttryck jag växt upp med och som känns hemma. När jag kollade upp betydelsen och såg att det innebär att man lever ett lyckligt liv i all sin enkelhet så insåg jag att det inte stämmer på mig...
Men. Jag skulle vilja ha ett liv på en pinne, så det fick bli det. Man kan ju alltid drömma...

nilla sa...

Och du:

KRYA PÅ DIG!

Anonym sa...

Jag blev tvungen att flytta på mig för mer anonymitet och då tänkte jag att jag påminner en del om Lilla Fridolfs Selma både utanpå och inuti.

Markattan sa...

Oj va skoj! Jag vill höra mer om andra namn.

Och Nilla, ett rött hjärta bultar på höger sida på min blogg, kolla in det...

Markattan, i sängen idag

Kerstins mobila blogg sa...

Alltså jag heter ju bara "Kerstins mobila blogg" vilket beror på att jag hittade möjligheten att mobilblogg i och med inköp av ny mobil för ett antal år sedan.

arstinn brukar vara min inloggning eftersom det inte går att skriva Ärstinn överallt.

Jag är nog en Ärstinn?

strandskatan eldar igen sa...

Oj, kära nå´n ! Duger inte att yra omkring med feber ! Hoppas att du kryar på NU inte sen ...
Bloggnamn ja .. det kom sig av att jag bodde i ett område som hette Strandskatan (alldeles vid havet .. logiskt)
Egentligen borde jag byta till ett skogsfågelnamn nu .. fast då kanske ingen känner igen mig ?!

Osloskånskan sa...

Osloskånskan säger ju sej självt!
God bedring och grattis till nya titeln som mormoster!

Jag, Lobelia sa...

För många år sedan satt jag o några kompisar och pratade om ämnet 'om du var en xx, vad skulle du vara då?' När vi kom till 'blomma' sa jag Lobelia - de blommar fint och stort och länge om man bara ger dem lite, men regelbunden omsorg. Och efter det så blev det Lobelia i alla möjliga sammanhang, eftersom många människor har väldigt svårt att komma ihåg mitt dopnamn.
KRYA PÅ DIG! Gå ICKE ur sängen förrän du är frisk och extremt uttråkad. Hett tips: Det är dubbelavsnitt av Sex and the City varje vardag kl 15...

Markattan sa...

Kerstin, kan vi inte vara Kerstin och inget annat? Personligen är jag trött på fåntrattar som inte "orkar" säga hela mitt namn... Men ok, jag fattar. Och alla namn är ju bra, utom de dåliga...

Strandskatan, så lämpligt och bra. Har för mig att du gillar strandskator högt och rent dessutom, då passar ju namnet perfekt.

Osloskånskan, Jo förvisso, men varför människa? Du hade ju kunnat ta något helt annat men valde ju just Osloskånskan...

Lobelia, Bra där. Och så bra det passar på dig. Du är ju en tålig, vacker och inte så krävande varelse. Och kanal där detta kan avnjutas??

Markattan

Ännelaij sa...

Mitt namn kom till då jag arbetade i Sigtuna och då var det en person som amerikaniserade mitt svenska namn.
Uttalet blev alltså Ännelaij.
Det namnet glömde jag aldrig, ej heller arbetsplatsen därför hänger namnet kvar.

Ibland brukar jag underteckna med Alien.
Detta beror på att jag känner mig som just ett sådant. Dessutom så finns ju bokstäverna där från mitt riktiga namn.
Två flugor på smällen alltså.

Hoppas du snart kryar på dig.
Kram

Den hemska tvillingen sa...

Jaha, ja mitt namn är ju uppenbart för dig. Som de tvillingar vi är kallade våra ömma föräldrar oss för The terrible twins och när vi drog igång blogg tillsammans kallade vi ju oss just så. Men sen valde ju du att schappa till egen blogg och jag blev ensam kvar. Och när jag då flyttade från blogg.se till blogspot.com var det ju alldeles självklart att jag kallade mig den hemska tvillingen, försvenskad, i singular. Klart som korvspad.

Ps. Jag ägnar mig inte åt sånt krafs som nyårslöften men nästa nyår tror jag minsann att jag ska lova att sluta skriva "ju" i vareviga mening. Blir ju tröttsamt tillslut ju!

Cina sa...

Cinas Låda är ju som namn så urbota tråkigt egentligen men jag är väl också för lat för att byta. Vid närmare eftertanke blev det nog "Låda" för att jag är uppväxt i en "postfamilj" eller blev det så för att jag i många år skrev och lade i Byrålådan. Ja, först hette bloggen så men jag bytte. Äsch. Inte vet jag!

Krya på dig!!!!!

Jag, Lobelia sa...

3an, varje dag kl 15!

fru furman sa...

Jag ÄR ju Fru Furman, och min blogg ÄR underbar och i särklass Ödeshögs kommuns trevligaste.Precis som det står. MEN bloggadressen outwitter. blogg.se kommer från "to outwit someone" att övertala någon, för det var det jag ihärdigt gjorde med min webmaster för att han skulle starta upp en blogg åt mig eftersom jag trodde att jag inte kunde själv. Eller egentligen var jag bara bekväm och lat, men det får han aldrig veta. Krya på dej Markatta!

Speja sa...

Nu hoppas jag att du är frisk och kry!

Speja - sagt och gjort. Det refererar förstås till att spana och kolla sig omkring - och snappa upp ett och annat som sägs och görs. Gillar namnet Speja av någon anledning, det känns glatt och mjukt på samma gång.