onsdag 24 februari 2010

En doft från den fina världenDet har väl inte undgått någon att allas vår Carola har varit ute i världen och varit givmild? Alltså, hon åker till "sitt" fadderbarn på Haiti och ger bort en parfym till gossen, som skulle ha bättre nytta av reda pengar, mat, kläder och annat som hör livets nödtorft till. Men hon väljer att ge bort en jävligt dyr parfym istället. Det mest tragiska är väl att hon inte fattar vilket hån det är för världens fattiga, katastrofdrabbade, i misär levande människor, eller för gemene man i den rikare världen för den delen heller. Det är nämligen inte alla som har råd att punga upp med en summa som motsvarar den numera omtalade parfymflaskan, närmare bestämt 580 spänn!

En som skriver väl i ämnet: Carola gör bort sig ännu en gång, är förträffliga, träffsäkra och nu senast tavelvinnaren Ufo-Fiffi. Jag är den första att gratulera till den träffsäkra och förträffliga reflektionen av Carolas göranden och låtanden. Grattis Fiffi!

Nu råkar det vara så att Fiffi tydligen har fått pippi på parfymer, eller vad tycker du? Hon skriver att hon gett älskade T en ny doft, som verkar få henne att gå upp i brygga... Så här skriver hon:

"Jag har drömt om den doften sen dess. Jag blir knäsvag, hjärtat bultar och det är varning för vuxenblöja. Det blir liksom inte mer manly-man än det här. Det luktar svett, tvättsprit, partykväll, kön, kramar, Gin&Tonic, hårig bringa, vedträn, gymbyxa och testosteron. Det är som att stoppa ner Zeb Macahan i en i en fruktcentrifug och sen spara vätskan som kommer ut i en liten flaska. Nu har T en egen flaska och jag har massor med chanser att lukta på honom."

Nu vet ju jag och alla som flitigt läser Fiffis blogg att hon har en liten märklig hang-up på dofter av varierande godhetsgrad... Minst sagt! Hör bara hur hon den 30 januari beskriver känslan av att klättra på en lista över mest lästa filmbloggar.

"Jag kan nästan känna doften av Ingmar Stenmarks toppluva nu. Jag kan känna den bitterljuva lukten av Gunde Svans ljumskar efter femmilen i Lahtis ´89 och Kajsa Bergqvists trosskydd efter höjdhopps-vm i Helsingfors 2005. "

Just den där bitterljuva lukten hade jag lite invändningar emot minns jag...

Nåväl, till sak. Jag har fått ett doftprov, blivit ombedd att komma med ett utlåtande och jag utgår ifrån att Fiffi anser att jag har näsa för det där med parfymer, annars skulle hon väl aldrig utmana mig så där. Nu är det upp till mig att avgöra om Ts nya doft har en släng av Zeb, Zebulon Macahan... Jag sitter med det hitskickade doftprovet, luktar försiktigt, nosar runt och kan i alla fall konstatera en sak till att börja med.

Davidoff Hot Water luktar långt och länge, den är frisk och därmed inte alls som jag tänker mig onkel Zebs svettdränkta, lädertäckta kropp efter en lång ritt över prärie och sittandes i indianhövdingens rökiga tält, delandes en pipa, muttrandes klokskaper på ett för mig främmande språk. Men vad vet jag, kanske är det magkänslan Fiffi försöker förmedla, och det mina vänner, gör hon förbaskat bra.

Jag tror jag ska dutta lite på Söta halvan och se om det verkligen är en manly-mandoft.

Trots att det här något långt vill jag bara göra ett litet tillägg så här i slutet. Ni kommer ihåg snöröjningen här hemmavid väl? Någon som läst mitt lokala organ idag? Inte det! Se så, gör det för det är ganska roande. Ja inte att kommunens snöröjare åkt på däng men ändå, nu förstår ni hur kass saker sköts runt Markattans boning....

Markattan bjuder god afton

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Rena High Chapparal i er kommun ju!
(måste ju fnissa lite, även om han som blev nerslagen nog inte tyckte det var så kul...)

Markattan sa...

Osloskånskan, japp det är jag och Zeb och Manolito som härjar här...

Markattan

Fiffi sa...

Jag tycker du ska dutta och gnida och gnussa runt den där lilla bomullsprylen på söta halvan så han aldrig slutar lukta Hot Water. Sen kan du ligga nära med näsan och sova gott heeeeeela natten. Eller inte sova alls ;)

Markattan sa...

Hm det var väl det jag misstänkte. Märker ni att Fiffa hade något på agendan? Att jag inte ska sova alls....

Eller hur det nu var!

Markattan, föredrar dock D&G Masculine

Den hemska tvillingen sa...

Hördu Markattan...du får nog lägga om taktiken när det gäller att få din lilla gatstump snöröjd, här gäller det nog att berömma och vara snäll. Och du, namnet Våkerås som skrivs i artikeln...låter inte det fasligt bekant????

Kerstin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ännelaij sa...

hehe..den där doften lät intressant..hmmmmmm..
Machan..åååh...wow.

Dend är artikeln om snöskottning hade jag faktiskt redan läst..hehe..
Det är rena rama vilda västern hos er och nu luktar karlarna dessutom också som den snygge och coole Zeb.

nice

Fiffi sa...

Allvarligt?
Föredrar du D&G Masculine?

Det är fanimej OOOOOTROLIGT!
Det är T´s parfym. Den han hade innan denna och jag ääääälskar den också!

Markattan sa...

Ja tänk va, den klär Söta halvan bättre. Hot water känns en aning för söt på honom. Det kan tydligen bli för mycket av det söta...

Markattan

Fiffi sa...

Markattis!
Du är minsann en vinnare after all ;D

(klicka in dig till mig)