onsdag 6 januari 2010

50 minuter blankt

Markattan svettas, puh liksom.
Bära in ved? Varför undrar jag?

Det är ju bara att gå ut och först värma upp låset till boden där snöröjningsverktygen finns.
Sen slita och dra i två dörrar som svält ända tills markatteklorna nästan blöder av ansträngning.

Vidare upp till trappan där grinden ut mot trottoaren befinner sig, göra den snöfri och bums ge sig i kast med att få bort ca 30 cm högt snötäcke på trottoaren för att plogbilen inte ska lämna en jättehög sträng med packad snö just där.

När väl det är gjort är det lika bra att skotta väg från huset och fram till vedbod och garaget. Det värsta är väl att man får kröka rygg så förbaskat. Tur att det var lätt pudersnö och inte tung jäkla blötsnö som föll över oss i natt.

Garaget ja, där står ju M5:an och glänser, kanske måste ta uppfarten också. Sisådär tio meter gånger tre, även där ca 30 cm djup snö. Var lägger man allt det då? Jo utanför uppfarten, utanför gatstumpen där vår boning ligger. Det blir alltså att asa snö en tre fyra meter extra för att plogbilen inte ska häva in den nyss bortfraktade snön igen. Fast frågan är ju om plogbilen kommer alls. De senaste åren har vi fört en ojämn kamp mot kommunen i ärendet snöröjning.

Kommunen anser efter ett antal tittar i kartorna att vi inte har en gata utanför tomten. Jo den uppe vid grinden såklart, men inte utanför vår uppfart. Därför har de inte beställt snöröjning där... När vi påpekar att de som beställer soptömning faktiskt uppger att vår fastighet ska ha denna, inte helt billiga tjänst, och att sopbilen kör på den gatstump som alltså inte finns i kommunens kartor, blir det tyst en stund. Sen kommer de fram till att de nog missat något, de ska rita in den så fort helgerna är över. Jojo!
Vilka helger de menar kan man undra, men jag tippar på midsommar 2015 eller så.

Men se där, så praktiskt, nu eldade jag upp mig för det också. Ser ut att kunna hålla mig varm hela dagen ju. Tryter kroppsvärmen är det ju en baggis att fixa, bara ut i vedboden med några IKEA-kassar så ordnar det sig.

Vad jag ville ha sagt var att allt snöskottningsarbete tog 50 minuter blankt. Jag behöver således inte gå på gymmet idag heller.

Hej på er

Markattan

6 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Så du menar att den ena grenen av kommunen inte vet var den andra grenen befinner sig??? För både sophämtning och snöröjning är väl ytterst två kommunala sysslor va? Hur kan det då gå till att man inte vet var de andra kör????

Se sånt blir man rakt inte klok på.

Markattan sa...

Just det menar jag. När det kommer till att ta betalt för hämtade sopor är de snabba men att få snöröjningsavtal korrekt är de inte så bra på. För det finns ju ingen väg inritad på kartan... Att sopkärlet står på just den gatstumpen betyder inget alls. Mer än möjligtvis att sophämtarna i alla fall inte är några sopor...

Markattan

Linda sa...

Det spar ju på veden om den bara bärs fram o tillbaka. Det e ju bra så slipper man klyva så mycket...Vilket ju i sin tur oxå ger värme... Hmm... Ja nu vet jag inte vad jag ville komma fram till.
Jo från början va jag ju nyfiken på detta med torrtvättmedel.... (hette det ens så) Kände mig som om jag vore förr 1997 o inte vet vad en LP skiva är när du skrev det i en kommentar....
Gillar inte att känna mig så där liten o ovetande. Jag ska ju vara världsvan o kunna allt.
Jag har inte ens googlat det...
Kram till dig som tänkte så fint att sända "vad det nu när" till oss =)

Markattan sa...

Lindavännen, såvitt jag vet finns det inget som heter torrtvättmedel. Tänkte mest på torrschampo och gjorde om det...

Du är en världsvan, allvetande människa som inte behöver googla, vare sig tvättmedel eller LP.

Nu funkar ju maskinen igen och det är jag glad för, för er skull alltså.

Markattan

Ännelaij sa...

Usch!
Jag vet hur det är att skotta snö i 50 minuter och mer.
Sedan fick jag höra att det var bra motion.
Jo, det är det.
Men inte så skoj direkt när man tvingas gör det för att ta sig ut från sitt hus.
Och inte bara en gång per år utan..usch.

Jag lider med dig.

/Annelie- som inte tycker snör är så trevligt mer än att se på.

Cina sa...

Nä, efter ett sånt snöröjningspass behövs då rakt inget gymbesök! Vad kommuner vet eller inte vet om sig själva, upplevs väl tyvärr ofta precis så, att grenarna spretar åt olika håll och liksom aldrig kommer i kontakt med varandra. Hoppas att ni slipper vänta till midsommar 2015!