torsdag 14 januari 2010

Tack så mycket

För engagerat diskuterande. Jag kunde aldrig ana att de senaste inläggen skulle få sådant genomslag. Man kan väl misstänka, eller hoppas, att det inte är sista gången frågan om valet av riksdag och regering är på tapeten.

Nu till något helt annat.

Är det klokt med kontorslandskap? Är det vettigt att det ska sitta över 20 personer i samma lokal? Är det vettigt när samtliga 20 har telefonen som ett mycket viktigt arbetsredskap? Är det vettigt att inte köpa in ljuddämpande skärmar? Är det vettigt när allt fler har problem med tinnitus?

Tja, jag har ju inga siffror, ingen statistik att luta mig emot, men ändå, när det är så högljutt och pratigt att man har svårt att sköta sitt jobb, då tror inte jag att det är särdeles vettigt.

Nu vet ni hur jag har det på jobbet.

Markattan, liten aning trött i lurarna

5 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Det finns forskning som visar att vi blir mindre effektiva i landskap. Ett faktum som vi på min arbetsplats hade anledning att visa upp för di höge cheferna sen de renoverat och byggt om just till landskap...för att vi skulle ges möjlighet till effektivare mötesformer och enklare arbetsrelaterade diskussioner över skrivborden. Hahahaha, fikon fick ni. Skaffa öronproppar och skona ditt psyke.

Markattan sa...

Jo visst, proppar i all ära, funkar dock dåligt när man som jag har telefonen i öronen för jämnan.

Markattan

Linda sa...

Hahaha. Skrattar inte år inlägget utan kommentaren. Hade väl varit roligt att svara i telen
-Markattan till eder tjänst, skrik för jag har öronproppar, är det så att ni behöver gnälla kan ni tala i vanlig samtalston.
Nä det är inte vettigt att sitta i en sån miljö o göra ett vettigt o bra arbete.
Jag skulle aldrig klara det. Jag kan inte ens skriva inlägg eller läsa bloggar om nån pratar med mig. Jag har inte den kunskapen att koppla bort saker runtomkring mig. Jo om det handlar om en bra bok, då kan världskrig utbryta runt mig o jag kan i alla fall läsa min bok i lugn o ro (menade inte bokstavligen världskrig) =)

Ännelaij sa...

Det är obra.
Man måste ha skärmar.
Jag vet, har jobbat i kontorslandskap.
Skärmarna gjorde allt..

ja..inte jobbet då..

Cina sa...

Jag har också jobbat så. Så jobbade jag när jag blev sjuk och jag blir sjuk igen när jag tänker på det. Kontorslandskap är en styggelse! Jag trivs förvisso bäst i "Öppna landskap". Utomhus!
Trevlig helg!