lördag 30 januari 2010

En award på min äraFörträffliga Dreamsalive har gett mig den här fina awarden


Nu måste jag bara berätta sju saker om mig som ni inte visste. Undrar just vad det skulle kunna vara? Jag tror jag gör om den här utmaningen lite och berättar om sju lustiga minnen istället.

1. Jag fick in ett elevarbete en gång i tiden, det hade forskats om länder i Afrika och de skulle beskriva ett land ur ett So-perspektiv, bla landets geografi och natur.

Eleven skrev så här, "på stäppen lever farliga rovdjur som till exempel lejon och gnetter."

Om vi nu bortser ifrån att han trodde att getter var farliga rovdjur så gjorde ju det där lilla n:et att det blev extra roligt. För ni vet väl vad gnetter är?

2. Vi skulle ha politiska debatter i skolan, ja det var länge sedan, några mindre intresserade gossar var svårflörtade och kunde endast tänka sig att vara med om de fick företräda Kalle Anka-partiet. För att få in dem i klassrummet dessa lektioner gick jag med på saken... När vi kom till debattdax insåg de att det var rätt roligt, tråkigt nog hade de ju inte mycket att tillföra men något ville de ändå ha sagt. En av gossarna stegade fram till talarstolen och gjorde följande insiktsfulla debattinlägg:

Kvack kvack.

3. Åtskilliga är de elever som tjänstvilligt sprungit ifrån trä- och metallslöjden för att hämta ett ögonmått till slöjdmagistrarna.

4. Favorit i repris: När två unga piltar lämnade in sitt arbete om andra världskriget och hade en lättklädd, storbystad galant kvinna på första sidan. Klassen väntade ivrigt på min reaktion och jag frågade vad bilden med damen hade med saken att göra. "Det är ju görbra, det är ju bomber."

5. Utvecklingssamtal med flicka som hade svårt med matten, pappa var närvarande och min kollega pratade om ekvationer och hur det hade gått på senaste provet. Det visade sig att tösen inte blivit godkänd och frågan om hur föräldrarna kunde tänkas hjälpa henne med läxorna kom upp. Pappan skruvade sig en smula, tittade generat i bordet och sa tyst, "Jag har heller aldrig fattat vad X är. Jag försökte få läraren att berätta för mig vilken siffra det skulle vara men det fick jag inte reda på. Om ni talar om det så kan jag hjälpa till med läxläsningen."

6. Och nu ett tidigt minne, från för länge sedan flydda dagar. Jag har följe med klasskamrat, båda sju år. När våra vägar skiljs säger han, "Det är inte bara dig jag tycker om, det är den andra också." Naturligtvis menade han Den hemska tvillingen och oj så sött det var.

7. Nutid så. Idag är det 20 minusgrader utanför markattehemmet, åtminstone var det så kallt imorse. Inne brinner brasa och strax ska kläderna av för dusch och påsättande av annat än militärens raffset och morgonrock. Ni kan föreställa er hur snygg och läcker jag är. Vi ska ut och handla lite, bland annat ett par jeans till, lite mat och annat som är på upphällningen...

Nu är det upp till var och en att anta utmaningen. Skriv sju saker, vad som helst, och berätta det för mig, så att den som vill kan titta in hos dig och roas en smula.

Markattan

8 kommentarer:

Jag, Lobelia sa...

Tack för härliga anekdoter! Hoppas du har en skön o vilsam helg.

Ännelaij sa...

Vilka roliga minnen.
Hmm..den utmaningen var svår.
Hmm..jag kanske måste hoppa över den.¨
Kul att läsa din iaf.

nilla sa...

Haha, man samlar på sig en hel del roliga minnen när man jobbar som lärare =)

Fiffi sa...

Det var rolig läsning!!!

Jag har antagit din utmaning nu.

Speja sa...

Haha, vilka härliga anekdoter!

Anonym sa...

Om problem av andra graden

Man får ju av och till höra att gossar
har större fallenhet för matematik
än vad flickorna brukar uppvisa -

jag undrar om det kan bero på
att de redan i låg ålder kommer i
praktisk kontakt med andragradsekvationer

Både när man tävlar om
att kissa längst och kissa högst
har man anledning att begrunda
parabelns natur..........

papillon

Dreamsalive sa...

Ha, ha, ha... Tack för det! Det här inlägget gav mig dagens skratt. Det kallar jag friskvård, det. :)

Anonym sa...

mycket intiresno, tack