söndag 24 januari 2010

Vad var det nu SD skrev?Jag läser ett stycke från Sverigedemokraterans hemsida.

"Brottslighet, missbruk och sjukskrivningar.

Brottsligheten är hög, antalet missbrukare bli större och sjukskrivningarna är snart flest i världen. Sverige är ett sjukt samhälle, därför att medborgarna inte trivs. Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger de sjuka livslusten åter."

Ja, så tycker de alltså.
De förklarar också varför brottslingar just troligen är brottslingar.

"Det finns hos somliga en eller flera olika och troligen till största delen ärftliga personlighetsstörningar, vilka var för sig eller tillsammans disponerar för upprepade normöverträdelser. Det finns även en annan mer social eller kulturellt betingad benägenhet för brottsliga gärningar."

Jag undrar just hur de ställer sig till den här nyheten.

Sverigedemokraternas representant i kommunfullmäktige i Uppsala har åtalats för narkotikabrott och är även misstänkt för bokföringsbrott och tidigare dömd för andra kriminella gärningar.

Låt mig än en gång citera Sverigedemokraterna.

"Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger de sjuka livslusten åter."

Hur kunde Joakim Ramqvist Hallin åtalas för narkotikabrott? Borde inte den politik SD propagerar för inneburit trygghet och omtanke gentemot honom så att han inte längre behöver använda droger eller vara kriminell? Och under vilken sort sorterar Joakim tro, är det ärftlig personlighetsstörning som gör honom beroende av droger eller har det med social eller kulturellt betingad benägenhet för brottslighet, att göra?

Gäller deras politik endast den stora pöbeln eller är det så att de är skenheliga?

Markattan, som bara undrar

17 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Snacka om att skjuta sej själv i foten!

Linda sa...

Ska man skratta eller ska man gråta???
Jag länkar GIVETVIS detta så att fler kan läsa o lära sig.
Jag vet inte hur man kommenterar tyvärr på hennes blogg. Jag kan inte. Men du kanske kan eftersom ni bägge har blogspot???

Den hemska tvillingen sa...

Jo men ser du, det är skillnad på lort och pannkaka och det är nog utifrån den tesen som Sverigedemokraterna skrivit sitt partiprogram, tror du inte?

Ja man häpnar över dumhet som denna. Och man hoppas att fler fattar vart vi är på väg om vi får in dem i riksdagen i höst.

Osloskånskan sa...

Länkat hos mej!

nilla sa...

De kommer nog tyvärr bara skynda sig att ta avstånd från denna person, utesluta honom ur partiet med förklaringen att han har en "ärftlig personlighetsstörning(...)som disponerar för upprepade normöverträdelser".

Det otäcka är att de delar in människor i defekta resp felfria och de följder som det resonemanget får. Att de överhuvudtaget tror att det finns "felfria" människor...!

furman sa...

Vi vet alla att SD i stort sett enbart innehåller idioter, trögtänkta, inskränkta och kriminella och vi bör inte lägga energi på dem. Ser vi dem inte, finns de inte och kan således inte få fotfäste. Att rösta på dem skulle va som att lägga sin röst på Hells Angels typ.

Den hemska tvillingen sa...

furman; Jag håller inte med om att vi ska ignorera dem för de finns oavsett om vi ser dem. Nää vi måste hela tiden peka på deras galna idéer och komma med motargument.

Linda sa...

Hej o tack för kommenatren o tipset. Det funkade tyvärr inte. Misstänker att hon kanske har nån inställning som gör att bara vissa kan kommentera??? Fast vad vet jag. Jag har ju bloggdyslexi =)

Ännelaij sa...

TACK för den granskningen!
:)
Himla bra inlägg.Credit ges.
Man undrar verkligen hur det står till, ska man inte sopa rent framför egen dörr först?

Eller är vissa SD mer högt stående än andra som inte har samma åsikt som dem?

Du borde bli journalist.

Me like!
Kram

frunatmaken sa...

Visst kan man fundera på om det ska skrattas eller gråtas. Illa att det finns risk att de kommer in i riksdagen.

Markattan sa...

Osloskånskan, Ja verkligen... Och tack för länkning.

Linda, Jag är rädd att vi får gråta om vi nöjer oss med att skratta nu. Tack för länkning.

Dht, Mmmm det verkar inte bättre, men det tänker jag sätta p för. Tack även för din länkning.

Nilla, Visst är det obehagligt, deras människosyn.

Furman, Jag önskar att det vore så lätt, tyvärr tror jag inte tystnad räcker för att hålla dem från riksdagen.

Ännelaij, Tack för kommentaren och länkningen. Nja, journalist vet jag inte, men skriva kan man ju göra ändå.

Frunatmaken, Välkommen hit. Det är verkligen illa och jag har för avsikt att göra vad jag kan för att slippa se dem där.

Markattan

Joakim Larsson sa...

Hallin har tagit konsekvenserna av sina handlingar och har lämnat alla sina uppdrag och därefter partiet.

Markattan sa...

Joakim Larsson, Välkommen. Så bra. Något annat var väl inte att förvänta sig. Vi får bara hoppas att han lämnar åsikterna också.

Markattan

Fiffi sa...

En intressant tanke vore om ALLA röstade på SD.
Tänk om dom fick 100% av rösterna och således totalt ansvar för allt i landet.

Då skulle det alltså, enligt dom själva, inte finnas någon som helst brottslighet, inget drogmissbruk och framförallt INGA sjuka, inte en enda sjuksriven stackars sate - i hela vårt fina land!

Vilken fantastisk grej! Att Jesus kunde återuppliva döda, gå på vatten och trolla fram fiskar till hungrande känns som peanuts i jämförelse.

Undrar om dom skulle skriva om partiprogrammet efter ett par veckor när dom inser vilken jävla UTOPI dom levt i - och skyllt allt elände på.

Lexiia sa...

Attans, ännu en blogg med stora ord som en liten idiot som ja inte förstår *suck*

Men en vacker dag (inte i dag) kommer ja oxå bli stor så ja kan förstå dom stora ordens betydelse *drömmer*

Farbror Blå sa...

Problemet med SD:s ökande popularitet (för den ökar) måste nog ändå tillskrivas de etablerade partiernas korkade tystnad och ignorans över känsliga och obehagliga frågor. Det har aldrig fungerat att tiga ihjäl problem. Därför får nötter som SD fotfäste!

furman sa...

Ja om det är så hoppas jag att de inte håller käft mera utan lägger allt sitt krut på att motargumentera. Jag skulle faktiskt lämna landet om SD fick för stor makt.