söndag 17 januari 2010

En tynande tillvaro och lite ljud, dagen till ära
Powered by Podbean.com


(För dig som är ny här, klicka på den gröna spelaren så kan du höra inlägget. Jag läser själv.)

En tynande tillvaro har min blogg levt ett tag nu, framförallt beror det nog på att jag inte haft mycket att komma med, har ju inte orkat skriva så värst engagerade inlägg sen jag började jobba så mycket.

Å andra sidan läser jag ju en hel del bloggar som skrivs av människor som säkert jobbar lika hårt eller hårdare än jag, men nu är det så i alla fall. Inte mycket att orda om, om det inte vore för den senaste veckans händelser här på bloggen.

Jag klistrade ju in en debattartikel om Sverigedemokraterna som var signerad Richard Hobert och då hände något. En Sverigedemokrat kommenterade och sen dess har inte mindre än 57 kommentarer skrivits. Jag är så glad för det, för motståndet och ifrågasättandet av den politik som Sverigedemokraterna står för. Jag är så glad för att mitt "blogghorande", om uttrycket ursäktas, fick gehör och respons. En av de första dagarna hade jag upp till 100-talet läsare och det innebär ju att det är många som har tagit del av debatten, vilket är utmärkt.

Jag tackar er alla och vädjar till er att fortsätta sprida diskussionen om vad Sverigedemokraterna står för. Tro inte att de är harmlösa "tomtar" som inte vet vad de gör. Tro inte att du kan lita på att andra ser till att de hålls utanför riksdagen vid nästa val. De använder retoriska grepp som till att börja med kan låta hållbara, argument som vädjar till vår svenska gruppkänsla. De har en synlig politisk agenda och en "osynlig" betydligt farligare. Den ska vi se till att tydliggöra, genom debatt, genom att ifrågasätta och att inte rösta in dem i vår riksdag.

Först när man börjar skrapa lite på ytan möts man av en avsevärt hårdare hållning, argument som leder tanken till Europa under 30- och 40-talen. En hållning som ger vid handen att här gäller det att passa sig, se till att säga ifrån och använda sig av sin rösträtt, både som rättighet och skyldighet.

Om ni inte tror mig, så läs gärna på bloggen, som en av de flitigare debattörerna lämnat sin bloggadress till, som avslutning på hans deltagande i den debatt jag väckte här.

Bloggen hittar du här Det senaste inlägget som jag läste är "ett gott råd till SD:s fiender". Vilket alltså skulle vara bl.a jag.

Inlägget, som inte är långt avslutas så här:


"Det kan synas förvånande att ge dessa råd av Sun Tzu (ca 500 f Kr) till mina politiska motståndare. Men det är riskfritt. De är så självförvållat förblindade av sina visioner om nazism och rasism, att de aldrig kommer att förstå verkligheten innan rullgardinen går ner för dem på valdagen 2010."


Med det citatet vill jag belysa hur de resonerar, och varför det är så viktigt att vi inte låter oss luras att tro att de är harmlösa.


Markattan manar, upp till kamp

9 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Hela helgen (och mer) har jag haft huvudet fullt av det som rör min lilla värld. Där finns dom som jag måste slåss för. Jag har därför missat din bloggs diskussion, förlåt. Dom andra S o R) skrämmer mej, jag vill inte leva i en sån värld. Tack för att du o de andra (Nilla m fl) tar så direkt fight. Jag delar era åsikter, och får väl hänga i leden bak er. (om det går för sej) Varm kram, du har så absolut min respekt o beundran.

Markattan sa...

Full respekt och förståelse för att du inte har hunnit hänga här hela helgen, Osloskånskan.

Du kan stå på barrikaderna med oss när det börjar hetta till.

Varm kram till dig

Markattan

nilla sa...

Lite kul var det allt! Och väldigt lärorikt.

Tack för riktigt gott samarbete! =)

Markattan sa...

Nilla

Du ska ha en stor guldstjärna för väl utförd argumentation. Med din hjälp har den här debatten fått förankring.

Ska strax lägga till dig till mina favoritbloggare. För det är du verkligen, och inte bara för din insats här. Jag har läst en hel del av din blogg, den gillar jag, din ton och din hållning.

Varm kram och stort tack vännen

Markattan

nilla sa...

Kram och länkning tillbaks!
Kul att träffas på det här sättet. =)

M. sa...

Det är en ära att få lägga en så fin apa till min bloggsamling :)

Ska bli skoj att flänga efter dig här!

Speja sa...

Tack för att du engagerar dig, du som har förmågan att uttrycka och argumentera så bra. Själv får jag samvetskval, tid och ork räcker inte riktigt till för allt - det är många bränder som ska släckas fast jag vet att det inte är något bra ursäkt. Tack i alla fall för att du och många andra står på. Det ni gör är viktigt.

Linda sa...

Jag kampar upp så gott jag kan =)
Tack för tipset. Kanske skulle göra det.
Men mina inlägg är nog för råa för att kopieras o ha på två ställen. Jag skriver ju väldigt fula ord =)
Fast å andra sidan så är det ju sån jag är. Speciellt när något retar mig. Mitt vokabulär försvinner o könsord finnslätt tillgängliga i min hjärna. Det är nog nåt syndrom. Hahaha.

Lilla O sa...

Har haft en väldig debatt i min blogg också och det är bra sällan det finns någon vettig länk alls. Oftast handlar det "bara" om folk som skriker högt och sprider hot om vad som kommer att hända med partiets motståndare när de kommer till makten. Gulligt.